Banca Transilvania oferă 0,2848 lei/acţiune investitorilor care deţin restul de 0,85% din Bancpost

Banca Transilvania va iniţia o ofertă de achiziţionare a participaţiilor minoritare din Bancpost, iar oferta de preluare vizează achiziţionarea a peste 25,1 milioane acţiuni din capitalul social, ceea ce constituie 0,85325% din numărul total de acţiuni cu drept de vot, se arată într-un anunţ publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Economica.net - vin, 20 apr. 2018, 11:35
Banca Transilvania oferă 0,2848 lei/acţiune investitorilor care deţin restul de 0,85% din Bancpost

‘Banca Transilvania a semnat în data de 3 aprilie 2018 documentele de finalizare a tranzacţiei pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni (99,14675%) deţinut de către Eurobank Group în capitalul social al Bancpost, reprezentând 2.922.016.846 acţiuni la o valoare de 178,67 milioane euro. Pe parcursul desfăşurării procesului de achiziţie, precum şi ulterior, Banca Transilvania a primit multiple solicitări din partea acţionarilor Bancpost privind posibila cesiune a acţiunilor

deţinute de către aceştia către instituţia de credit. Banca Transilvania a decis să ofere tuturor acţionarilor Bancpost oportunitatea de a încheia un acord de cesiune a acţiunilor cu BT’, se arată în document.

Banca Transilvania va oferi alternativa de a cumpăra acţiunile deţinute în prezent de către acţionari la Bancpost, la preţul de 0,2848 lei/acţiune (valoarea la care au fost achiziţionate acţiunile Bancpost de la Eurobank Group).

Oferta de preluare este valabila în perioada 25 aprilie 2018 – 29 iunie 2018. Aceasta nu este obligatorie, orice acţionar Bancpost putând opta pentru încheierea acordului de cesiune doar în măsura în care doreşte acest lucru.

În luna aprilie, Banca Transilvania a anunţat că a devenit proprietarul pachetului majoritar de acţiuni (99,15%) deţinut de Eurobank Group la Bancpost, respectiv al acţiunilor deţinute la ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN.

Odată cu finalizarea tranzacţiei dintre Eurobank Group şi BT începe integrarea acestor entităţi în Grupul financiar Banca Transilvania.

Bancpost a fost achiziţionată la 75% din valoarea activului net, cu aproximativ 178,67 milioane de euro. Pentru ERB Retail IFN, BT a plătit 40,42 milioane de euro (77% preţul de piaţă al acţiunilor/valoarea contabilă), iar pentru ERB Leasing IFN – 6,79 milioane de euro (63% preţul de piaţă al acţiunilor/valoarea contabilă). În plus, Banca Transilvania a preluat un împrumut subordonat în valoare de 80 de milioane de euro pentru Bancpost.

‘Achiziţia Bancpost este un moment foarte important în povestea Băncii Transilvania şi un pas înainte în strategia noastră de consolidare a poziţiei pe piaţă. Urmează un plan ambiţios de integrare în Grupul BT, bazat pe sinergiile Banca Transilvania – Bancpost. Suntem pregătiţi să ne adaptăm noii dimensiuni pe care banca o va avea, iar angajamentul ferm al BT rămâne susţinerea antreprenorilor şi economiei româneşti’, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al BT, Horia Ciorcilă.

BT precizează că l-a mandatat pe Leontin Toderici, director general adjunct – Chief Operations Officer, să coordoneze integrarea în Grupul BT, integrare care se va realiza prin implicarea echipelor ambelor bănci – BT şi Bancpost. Leontin Toderici are peste 20 de ani de experienţă în banking, este doctor în informatică economică şi absolvent de EMBA.

Pentru operaţiuni, servicii şi consultanţă, clienţii Bancpost, ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN trebuie să se adreseze, în continuare, entităţilor respective.

Conturile clienţilor Bancpost rămân la Bancpost până la finalizarea integrării Bancpost, ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN în Grupul Financiar BT.

Cu peste 13% cotă de piaţă, Banca Transilvania este a doua bancă din România. BT are peste 2,2 milioane de clienţi, circa 7.000 de angajaţi şi aproape 500 de sedii. Este prima instituţie bancară care a fost listată la Bursa de Valori Bucureşti şi singurul brand bancar românesc în clasamentul Brand Finance 500 Ranking 2018. Bancpost este pe locul 9 în topul băncilor, are aproape 3% din piaţă, peste 1 milion de clienţi şi 147 de sedii.

Banca Transilvania colaborează cu A.T. Kearney Management Consulting pentru planificarea integrării Bancpost, ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN în Grupul BT. Pentru achiziţie, consultantul financiar unic pentru Banca Transilvania a fost Barclays Bank PLC, consultanţa juridică a fost asigurată de PeliFilip, iar consultanţa financiară pentru aspecte contabile şi de diligenţă, de Deloitte.

Te-ar mai putea interesa și
ALUMIL: Angajament pentru un viitor sustenabil, dedicat oamenilor și naturii
ALUMIL: Angajament pentru un viitor sustenabil, dedicat oamenilor și naturii
Transparența și comunicarea activă cu toți partenerii sunt esențiale în strategia de dezvoltare durabilă a ALUMIL, lider în domeniul sistemelor arhitecturale din aluminiu. Compania a publicat......
HARTĂ – Vreme rea în toată ţara, Cod roşu de viscol în şapte judeţe, în următoarele ore; Cod galben şi portocaliu de vreme rea, până sâmbătă seara
HARTĂ – Vreme rea în toată ţara, Cod roşu de viscol în şapte judeţe, în următoarele ore; Cod galben şi portocaliu ...
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o serie de noi avertizări Cod roşu, Cod portocaliu şi ...
Cartierul Primăverii din București este cel mai scump cartier din România. La capătul celălalt al topului se află Valea Aurie din Sibiu și George Enescu din Craiova
Cartierul Primăverii din București este cel mai scump cartier din România. La capătul celălalt al topului se află Valea ...
Cartierul Aeroport din Sibiu (76,6), Craiovița Nouă din Craiova (74,3) și Aleea Carpați din Târgu Mureș (73,7) se află ...
România în Schengen terestru – Austria ar putea debloca în curând aderarea deplină, relatează presa internaţională
România în Schengen terestru – Austria ar putea debloca în curând aderarea deplină, relatează presa internaţională
Austria ar putea ridica în curând vetoul prin care împiedica până acum aderarea deplină a României şi Bulgariei la ...