Filiala Digi din Ungaria a finalizat achiziţia operatorului de servicii de telecomunicaţii maghiar Invitel pentru 135,4 milioane euro

Digi Communications NV, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de telecomunicaţii din România şi Ungaria, a anunţat miercuri că Digi Távközlési és Szolgáltató Kft., filiala din Ungaria a societăţii, a finalizat achiziţia operatorului de servicii de telecomunicaţii maghiar Invitel Távközlési Zrt. pentru suma de 135,4 milioane euro, potrivit News.ro.
Economica.net - mie, 30 mai 2018, 17:57
Filiala Digi din Ungaria a finalizat achiziţia operatorului de servicii de telecomunicaţii maghiar Invitel pentru 135,4 milioane euro

„Societatea doreşte să-şi informeze acţionarii că, odată cu îndeplinirea condiţiilor suspensive prevăzute în contractul de vânzare-cumpărare semnat în data de 21 iulie 2017 între Digi Távközlési és Szolgáltató Kft. (Digi HU), în calitate de cumpărător, şi Ilford Holding Kft. şi InviTechnocom Kft. (denumită anterior Invitel Technocom Távközlési Kft.), în calitate de vânzători, achiziţia de către Digi HU a acţiunilor ce reprezintă 99,998395% din capitalul social şi drepturile de vot din Invitel Távközlési Zrt. s-a finalizat azi, 30 mai 2018”, a informat compania, citată de News.ro.

Preţul total ce a fost plătit de către Digi HU către vânzători pentru dobândirea acţiunilor în capitalul social al Invitel Távközlési Zrt. este de 135,4 milioane euro.

„Societatea salută alăturarea la grupul Digi a unui operator cheie pe piaţa de telecomunicaţii maghiară, poziţionat ca al doilea cel mai mare operator de servicii de telecomunicaţii fixe şi internet fix din Ungaria prin raportare la segmentul de clienţi rezidenţiali şi clienţi de tipul întreprinderilor mici, şi care oferă un portofoliul cuprinzător de servicii clienţilor rezidenţiali, precum şi clienţilor de tipul întreprinderilor mici, inclusiv o varietate de servicii multimedia şi de divertisment, cum ar fi serviciile de televiziune digitală şi HD interactive, servicii de internet rapid şi servicii de telefonie fixă”, precizează oficialii companiei.

Această tranzacţie va permite grupului din care face parte societatea să îşi consolideze poziţia pe piaţa de telecomunicaţii din Ungaria, precum şi să extindă accesul la clienţi şi dezvoltarea din punctul de vedere al experienţei.

În anul 2017, Invitel Távközlési Zrt. a avut o cifră de afaceri de 25.769 miliarde forinţi (aproximativ 83,3 milioane euro) şi EBITDA de 7,550 miliarde forinţi (aproximativ 24,4 milioane euro). La data de 30 aprilie, compania maghiară avea un număr de 695.099 unităţi generatoare de venit din cadrul serviciilor sale de televiziune prin cablu, internet fix şi telefonie fixă.

În mai 2018, autoritatea de concurenţă din Ungaria a aprobat concentrarea economică sub condiţia asumării de către Digi HU a angajamentului de a vinde în termen de şase luni reţelele Invitel Távközlési Zrt. din 16 localităţi din Ungaria, precum şi a angajamentului de a nu prelungi contractele de închiriere încheiate cu operatorii independenţi de comunicaţii electronice fixe din 23 de localităţi din Ungaria.

Digi Communications NV a realizat în primele trei luni ale anului un profit net de 14,8 milioane euro, cu 6% mai mic decât rezultatul net raportat în perioada ianuarie-martie 2017, în valoare de 15,8 milioane euro.

Veniturile, cu excepţia veniturilor între segmente si alte venituri, pentru perioada de trei luni încheiată la 31 martie, a fost de 232,8 milioane euro, faţă de 226,7 milioane euro pentru perioada de trei luni încheiată la 31 martie 2017, în creştere cu 2,7%.

Veniturile din România pentru primele trei luni ale anului au fost de 163,1 milioane euro, în comparaţie cu 164,9 milioane euro pentru perioada de trei luni încheiată la data de 31 martie 2017, în scădere cu 1,1%.

Veniturile din Ungaria pentru perioada raportată au fost de 37,3 milioane euro, comparativ cu 37,5 milioane euro pentru perioada de trei luni încheiată în data de 31 martie 2017, înregistrându-se o scădere de 0,5%.

Digi Communications Grup include Digi Communications NV, RCS&RDS SA şi entităţile afiliate acesteia.

Grupul furnizează servicii de telecomunicaţii pentru cablu TV (televiziune prin cablu), servicii de internet fix şi mobil şi date, telefonie fixă şi mobilă şi televiziune prin satelit direct în casă în România, Ungaria, Spania şi Italia. Cea mai mare societate operaţională din grup este RCS&RDS.

Te-ar mai putea interesa și
Update: Cum va arăta noul guvern. Ciolacu: Sunt ferm convins că va fi un guvern pe patru ani. Care sunt numele vehiculate pentru posturile de miniștri
Update: Cum va arăta noul guvern. Ciolacu: Sunt ferm convins că va fi un guvern pe patru ani. Care sunt numele vehiculate ...
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că noul Executiv care este pe cale să se formeze va fi "un guvern pe patru ani". El nu a dorit să ofere punctual detalii despre lista miniştrilor pe......
Polonezii de la Zabka au trecut borna de 50 de magazine Froo deschise în România
Polonezii de la Zabka au trecut borna de 50 de magazine Froo deschise în România
Polonezii de la Zabka, care au deschis primele magazine în luna iunie, la București, continuă expansiunea pe plan local ...
Hurezeanu a declinat propunerea de a candida la Preşedinţie: Nu port pălării mai mari decât îmi permite capul
Hurezeanu a declinat propunerea de a candida la Preşedinţie: Nu port pălării mai mari decât îmi permite capul
Ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, a declinat propunerea de a candida la președinție.
Israel: Netanyahu ameninţă că va acţiona cu ‘forţă şi hotărâre’ contra rebelilor houthi din Yemen
Israel: Netanyahu ameninţă că va acţiona cu ‘forţă şi hotărâre’ contra rebelilor houthi din Yemen
Israelul va continua să acţioneze cu forţă şi hotărâre contra rebelilor houthi din Yemen, acuzaţi de periclitarea ...