CGMB a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru trei trasee de bicicletă în zona centrală

Consilierii municipali au aprobat, joi, indicatorii tehnico-economici aferenţi realizării a trei trasee de bicicletă în zona centrală a Capitalei. Durata de execuţie este estimată la şase luni. Lăţimea benzilor unidirecţionale va fi de 1,2 - 1,5 m, iar a celor bidirecţionale de 2,5 - 3 m.
Economica.net - joi, 14 iun. 2018, 13:34
CGMB a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru trei trasee de bicicletă în zona centrală

Primul traseu include Piaţa Victoriei – Bd. Iancu de Hunedoara – Şos. Ştefan cel Mare – Şos. Mihai Bravu.

Valoarea totală a investiţiei este de 15,4 milioane lei fără TVA. Pista va avea o lungime totală de 17,2 kilometri şi o suprafaţă de 56.930 mp. Numărul locurilor de parcare pentru biciclete – 120.

Al doilea traseu este Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta – Bd. M. Kogălniceanu – Splaiul Independenţei.

Valoarea totală a investiţiei este de 4,9 milioane lei fără TVA. Pista va avea o lungime totală de 10,15 kilometri şi o suprafaţă totală de 37.850 mp. Numărul locurilor de parcare pentru biciclete – 50.

Al treilea traseu cuprinde Bd. Libertăţii – Bd Unirii – Bd. Decebal – Bd. Basarabia.

Valoarea totală a investiţiei este de 10,7 milioane lei fără TVA. Pista va avea o lungime totală de 11,6 kilometri şi o suprafaţă totală de 44.250 mp. Numărul locurilor de parcare pentru biciclete – 100.

Potrivit expunerii de motive, traseele propuse sunt implementabile prin folosirea infrastructurii existente.

‘Principiile urmărite în intervenţiile la nivelul circulaţiilor urmăresc reducerea vitezei traficului auto la 30 km/h şi sporirea accesibilităţii rutelor pietonale şi ciclabile. Traseul de biciclişti şi pietonal va fi identificabil de-a lungul său prin pavimentele utilizate, marcajele semnalizatoare, tipologia mobilierului urban şi a iluminatului stradal’, indică documentul.

Pe 4 mai, consilierii municipali au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea unui alt traseu destinat bicicletelor, de la Piaţa Victoriei, prin Bd. Aerogării şi DN1, până la Bd. Constantin Prezan.

Valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, este de 7,5 milioane lei şi vizează un număr de 34 de străzi, având o lungime de 7,7 kilometri.

Pe 21 aprilie, Comisia Tehnico-Economică a Ministerului Mediului a aprobat proiectul pentru realizarea celor patru trasee de biciclete pe o distanţă de 67 km, proiect în valoare de 10 milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Fondul Sănătăţii are deficit de peste un miliard de euro. 90% din banii colectaţi la Fond provin de la asiguraţi, efect direct al taxelor introduse din 2023
Fondul Sănătăţii are deficit de peste un miliard de euro. 90% din banii colectaţi la Fond provin de la asiguraţi, efect ...
Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, din care e finanţat în mare parte sistemul asigurărilor sociale de sănătate, a încheiat primele zece luni ale acestui an cu deficit de......
Facebook a restricționat mass-media din Palestina să-și informeze cititorii prin intermediul rețelei sociale
Facebook a restricționat mass-media din Palestina să-și informeze cititorii prin intermediul rețelei sociale
Facebook, deţinută de compania americană Meta, a restricţionat capacitatea mass-media care operează în teritoriile ...
Guvernul a alocat 160 de milioane de lei pentru exproprierile necesare construcției podului peste Prut de la Ungheni
Guvernul a alocat 160 de milioane de lei pentru exproprierile necesare construcției podului peste Prut de la Ungheni
Guvernul a aprobat miercuri, prin hotărâre, declanşarea exproprierilor necesare construirii Podului peste Prut de la Ungheni, ...
Primul caz de gripă aviară la oameni a fost identificat în SUA
Primul caz de gripă aviară la oameni a fost identificat în SUA
Centrul american pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) a anunţat miercuri că un pacient a fost spitalizat din cauza ...