Cum locuiesc cei mai bogaţi oameni de pe planetă: cinci dintre cele mai luxoase şi scumpe locuinţe din lume

Bogaţii lumii devin din ce în ce mai bogaţi, şi, evident, au şi proprietăţile imobiliare care să demonstreze asta, arată un articol al CBS News.
Economica.net - sâm, 16 iun. 2018, 15:44
Cum locuiesc cei mai bogaţi oameni de pe planetă: cinci dintre cele mai luxoase şi scumpe locuinţe din lume

Foto: Casa lui Bill Gates de lângă Seattle. Sursa: Daily Telegraph

 

Pentru cei mai bogaţi oameni ai lumii – nu vorbim despre nivelul Angelinei Jolie sau al lui George Clooney, ci despre marii proprietari, magnaţi şi miliardari – preţul unei locuinţe „adecvate” merge până la un miliard de dolari.

Unii cumpărători super-bogaţi, precum filantropul Lily Safra, născut în Brazilia, cumpără proprietăţi istorice şi le adaugă unele tuşe personale, precum propriul helipad. Mulţi, însă, construiesc o locuinţă personalizată de la zero.

Bill Gates a petrecut şapte ani şi a cheltuit milioane de dolari pe locuinţa sa Xanadu 2.0, super-tehnologizată, cum stă bine locuinţei unui „tocilar”, iar detaliile sale personale sunt peste tot, de la monitoare HD pe care rulează lucrări de artă, până la sistemul de sunet superperformant subacvatic din piscina sa.

Vecinii investitorului Ira Rennert din The Hamptons nu au fost foarte fericiţi când acesta a decis să construiască un conac de peste 10.000 de metri pătraţi, în valoare de 245 de milioane de dolari, însă, chiar şi aşa, acesta are, astăzi, propria sa sală de bowling şi centrala sa electrică.

Vă prezentăm, în continuare, cinci proprietăţi extravagante, cu proprietari care se bucură, cu adevărat, de lux.

5. Penthouse-ul de 400 de milioane de dolari din Turnul Odeon, din Monte Carlo, Monaco

Opulentul şi strălucitorul Turn Odeon de 49 de etaje nici măcar nu îşi deschisese uşile, şi deja penthouse-ul său era numit cel mai scump din lume. Apartamentul are 3.300 de metri pătraţi şi se află la ultimul etaj al clădirii cu o înălţime de 170 de metri, a doua cea mai înaltă de la Marea Mediterană.

Penthouse-ul are o vedere a apei la 360 de grade şi acces la o piscină cu tobogan.

4. Antilia, locuinţa cu 27 de etaje de un miliard de dolari din Mumbai, India

Antilia este un zgârie-nori de 27 de etaje, construit pe Altamount Road în Mumbai, o zonă destul de scumpă. Este cea mai scumpă locuinţă din lume, evaluată la mai mult de un miliard de dolari. 

Proprietarul, Mukesh Ambani, un magnat şi multimiliardar indian, s-a mutat în locuinţa de peste 37.000 de metri pătraţi în 2012, împreună cu soţia şi cei trei copii. Design-ul proprietăţii este semnat de firma de arhitectură Perkins & Will din Chicago.

Antilia, numită după o insulă-fantomă din Atlantic, are un garaj pe 6 etaje, care poate găzdui concomitent 168 de maşini, o sală de bal, trei helipad-uri, grădini, un templu, un etaj dedicat sănătăţii şi o cinema cu 50 de locuri.

3. Xanadu 2.0, locuinţa de 125,5 milioane de dolari din Medina, Washington a lui Bill Gates

 

Bill Gates, co-fondatorul Microsoft şi al doilea cel mai bogat om din lume, a petrecut şapte ani pentru a construi Xanadu 2.0 după pofta inimii, o proprietate modernă, şi totuşi rustică, evaluată la 125,5 milioane de dolari. Conform site-ului The Pinnacle List, Bill Gates ar fi cumpărat terenul în 1998 pentru 14 milioane de dolari. Este numită după locuinţa personajului principal din „Citizen Kane”.

Complexul „inteligent” de peste 6.100 de metri pătraţi este construit în coasta unui deal şi are vedere la Lacul Washington. Pini electronici purtaţi de rezidenţi şi vizitatori declanşează automat setările personalizate pentru fiecare, precum temperatura sau luminozitatea dintr-o încăpere, sau chiar lucrările de artă care apar pe monitoare HD prin toată proprietatea.

Are o piscină de aproape 362 de metri pătraţi, o sală de forţă de 232 de metri pătraţi, o bibliotecă de 195 de metri pătraţi, o sală de recepţii de 213 de metri pătraţi, un garaj de 585 de metri pătraţi şi multe alte facilităţi.

2. Palazzo di Amore din Beverly Hills, California – 195 de milioane de dolari

Mogulul în imobiliare Jeff Greene a construit Palazzo di Amore în Beverly Hills, California, cu 195 de milioane de dolari. Este o vilă în stil mediteranean de aproape 5.000 de metri pătraţi, deşi cam 1.400 de metri pătraţi au fost dedicaţi unui complex de distracţii care conţine o sală de bal cu un spaţiu pentru dans care se învârte. 

Are 12 dormitoare, 23 de băi, o sală de bowling, un teatru, teren de tenis, piscine, cascade şi un garaj în care încap confortabil 27 de maşini.

Proprietatea poate găzdui petreceri de 1.000 de persoane, care îşi pot petrece timpul plimbându-se prin grădini sau prin viile unde se produce propriul vin, sau peste podelele de sticlă de deasupra unor piscine pe lângă care cresc măslini.

1. Fair Field – proprietate de 249 de milioane de dolari în Sagaponack, New York

Fair Field este o proprietate de peste 25 de hectare la malul oceanului în The Hamptons, New York. Este deţinută de investitorul-miliardar Ira Rennert, care a început construcţia în 1999, însă nu s-a putut muta cu familia până în 2004, după ce a intrat în controverse cu vecinii.

Aceştia s-au plâns de proiect administraţiei municipale din Southampton în 1998, pretinzând că locuinţa de peste 10.000 de metri pătraţi ar avea un impact negativ asupra cartierului. După ce procesul a eşuat, Rennert a construit locuinţa, însă acum casele din Southampton nu pot avea mai mult de 1.800 de metri pătraţi.

Fair Field are 29 de dormitoare, 39 de băi, propria centrală electrică, trei piscine, o sinagogă, două curţi, o seră de portocali, un cinematograf cu 164 de locuri, un teren de baschet şi o sală de bowling.

Te-ar mai putea interesa și
Alegeri prezidențiale 2024. AEP a finalizat centralizarea voturilor. Călin Georgescu e pe primul loc. Lasconi l-a depășit pe Ciolacu cu 2.742 de voturi
Alegeri prezidențiale 2024. AEP a finalizat centralizarea voturilor. Călin Georgescu e pe primul loc. Lasconi l-a depășit ...
Site-ul Autorităţii Electorale Permanente, prezenta.roaep.ro, indică luni centralizarea 100% a proceselor verbale la primul tur al alegerilor prezidenţiale....
Valeriu Iftime (PNL Botoșani): Iohannis are o vină enormă în eșecul lui Nicolae Ciucă. El a stricat PNL
Valeriu Iftime (PNL Botoșani): Iohannis are o vină enormă în eșecul lui Nicolae Ciucă. El a stricat PNL
Liderul PNL Botoşani, Valeriu Iftime, consideră că preşedintele României, Klaus Iohannis, are o vină "enormă" în ...
ThyssenKrupp Steel plănuiește să renunțe la 40% din forța sa de muncă
ThyssenKrupp Steel plănuiește să renunțe la 40% din forța sa de muncă
ThyssenKrupp Steel intenţionează să renunţe la 5.000 de angajaţi până în 2030 şi la încă 6.000 prin vânzarea ...
Philip Morris România lansează pliculețele cu nicotină, fără tutun, ZYN pentru a accelera tranziția către un viitor fără fum
Philip Morris România lansează pliculețele cu nicotină, fără tutun, ZYN pentru a accelera tranziția către un viitor ...
Consecventă cu angajamentul său de a accelera tranziția către un viitor fără țigări, Philip Morris România (PMI) ...