‘Cred că în următorii zece ani segmentul de corporate şi investiţii bancare va beneficia cel mai mult de pe urma uniunii bancare şi a pieţelor de capital. Prin urmare, vom continua să investim, aşa cum am făcut cu activităţile Commerzbank, deoarece în această piaţă bancară europeană unii se vor retrage, astfel încât va exista un anumit tip de consolidare’, a declarat şeful SocGen, la o întâlnire cu directorii în Paris.
Există potenţial pentru mai multe achiziţii ‘graduale’ în anumite domenii specifice, deoarece fiecare bancă din Europa îşi analizează toate activităţile pentru a identifica afacerile unde nu are mărimea necesară pentru a fi competitivă şi vinde acele afaceri, a explicat Oudea. Acesta a adăugat că sunt şanse mici să aibă loc fuziuni mai mari şi mai complexe între grupurile bancare europene, deoarece condiţiile de reglementare încă reprezintă un obstacol, dar în cele din urmă va fi posibilă o consolidare în jurul a 4-5 mari bănci regionale diversificate din Europa.
Săptămâna trecută, Societe Generale a ajuns la un acord pentru achiziţionarea diviziei EMC (pieţe, acţiuni şi materii prime) a Commerzbank, a doua mare bancă germană. Cele două bănci nu au dezvăluit preţul tranzacţiei, însă Commerzbank a precizat marţi că divizia sa EMC a avut în 2017 venituri brute de 381 milioane de euro.
Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor.