BRD a înregistrat un avans de 34,5% al profitului net în primul semestru, până la 757 milioane lei

BRD Groupe Société Générale, a treia bancă din România din punct de vedere al valorii activelor, a anunţat joi că a înregistrat un avans de 34,5% al profitului net în primul semestru, până la 757 milioane lei, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul creşterii veniturilor operaţionale şi a scăderii costului de risc.
Economica.net - joi, 02 aug. 2018, 07:18
BRD a înregistrat un avans de 34,5% al profitului net în primul semestru, până la 757 milioane lei

Veniturile operaţionale au crescut cu 11,5% în primele şase luni, până la 1,438 miliarde lei.

Totodată, grupul BRD a înregistrat un cost al riscului pozitiv de 154 milioane lei, mai scăzut cu 42,8%, datorită elementelor nerecurente mari înregistrate în 2017.

Calitatea portofoliului de credite a continuat să se îmbunătaţească, potrivit băncii.

„Rata creditelor neperformante a scăzut la 6,3% la finalul lunii iunie 2018 faţă de 8,8% la finalul lunii iunie 2017, în timp ce gradul de acoperire s-a menţinut la un nivel solid de 73%, comparativ cu 75% la finalul lui iunie 2017 (toţi indicatorii conform metodologiei ABE)”, se arată în comunicat.

Creditele nete au crescut cu +2,8% în comparaţie cu sfârşitul lunii iunie 2017, graţie performanţei din segmentul retail.

„Creditele retail au crescut cu +6,1%, susţinute în principal de creditele pentru locuinţe (+11,1%). Producţia de credite pentru locuinţe a crescut cu +8,3%, evoluţie determinată de cererea solidă pentru creditul de locuinţe „La Casa Mea” oferit de BRD. Depozitele s-au majorat cu +1,8% în dinamică anuală în principal, datorită fondurilor atrase de la clienţii retail”, se arată în comunicat.

Activele totale ale băncii erau, la finalul lunii iunie, de 52,4 miliarde lei, în scădere faţă valoarea înregistrată în decembrie 2017, de 53,49 miliarde lei.

BRD Groupe Société Générale operează o reţea de 754 de unităţi şi ocupă o poziţie importantă pe piaţa românească a cardurilor, cu aproximativ 2,4 milioane de carduri şi o reţea de acceptare de aproximativ 27 000 POS-uri şi peste 1 500 ATM-uri.

Principalii competitori ai BRD, pe piaţa românească, sunt BCR, Banca Transilvania, UniCredit, Raiffeisen şi ING Bank.

Te-ar mai putea interesa și
COP29 – Cel mai recent proiect de acord a fost respins de UE, SUA, China și statele arabe
COP29 – Cel mai recent proiect de acord a fost respins de UE, SUA, China și statele arabe
Ţările bogate şi cele în curs de dezvoltare nu s-au apropiat de un acord joi, în cadrul conferinţei privind schimbările climatice COP29 de la Baku, după publicarea unui proiect ce a fost......
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
În Grecia, cererea de călătorii în timpul verii se modifică, de la lunile de vârf tradiţionale iulie şi august, la ...
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o țintă militară ucraineană
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o ...
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi seara, într-un discurs către naţiune, că Rusia a lansat un atac cu rachetă ...
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția de comunicare GMP & U anunță că a câștigat contul Tazz, în urma unei licitații, completându-și astfel portofoliul ...