„Transmisia posturilor de radio şi televiziune prin standardul Digital Audio Broadcasting – DAB oferă o calitate superioară a sunetului şi a imaginii şi permite o utilizare mai eficientă a spectrului radio prin transmisia mai multor programe într-un spectru mai îngust”, a informat joi ANCOM.
Procedura de selecţie competitivă presupune ca fiecare ofertant să depună o ofertă iniţială prin care să indice multiplexurile pe care doreşte să le achiziţioneze. În cazul în care cererea depăşeşte numărul de multiplexuri disponibile, se vor organiza runde primare de licitaţie până când cererea nu mai depăşeşte oferta. Preţul de pornire pentru fiecare multiplex reprezintă taxa minimă de licenţă care urmează să fie stabilită de către Guvern, la propunerea ANCOM.
Multiplexurile regionale pot fi licitate numai în cazul în care nu se depune ofertă pentru multiplexul naţional în banda 216-223 MHz.
Pentru a putea participa la licitaţie, candidatul trebuie să fie persoană juridică română sau străină, să aibă o cifră de afaceri medie pe ultimii trei ani sau pe perioada scursă de la înfiinţarea acestuia, dacă aceasta este mai scurtă de trei ani, de minimum 2 milioane euro, în situaţia în care candidatul depune ofertă/oferte pentru multiplexul naţional /multiplexurile naţionale, să nu fie în stare de insolvenţă ori lichidare, afacerile să nu îi fie administrate de un judecător-sindic, activităţile sale comerciale, în întregul lor, să nu fie suspendate sau să nu fie într-o situaţie similară cu cele anterioare, reglementată prin lege, să-şi fi îndeplinit obligaţiile exigibile de plată către bugetul de stat, bugetele asigurărilor sociale şi fondurilor speciale a impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi altor venituri, potrivit news.ro.