„Am constatat o chestiune care mie îmi produce o stare de frustrare şi câteodată de revoltă. Am ajuns, în România, să devenim mult prea complicaţi şi am ajuns în România să legiferăm şi să reglementăm pentru cazuri izolate. Cazul izolat nu este de competenţa noastră. Noi trebuie să ne gândim la cei peste 90% dintre contribuabili din România care sunt plătitori ai taxelor de bună credinţă. Pe aceştia, de cele mai multe ori, i-am uitat. I-am întrebat pe cei din bănci: pentru ce venim şi cerem atât de multe lucruri şi privim beneficiarul greşit, din punctul meu de vedere, ca un potenţial infractor? Este total greşit în această ţară. Noi trebuie să ne gândim că lumea este de bună credinţă”, a declarat Ştefan-Radu Oprea.
Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a spus că este revoltat de faptul că doar doi din 10 antreprenori mici şi mijlocii accesează credite bancare pentru dezvoltarea afacerilor lor, din cauza procedurilor greoaie ale băncilor şi de supra garanţiilor pe care acestea le cer.
Ministrul a afirmat că singura bancă din România care a înţeles să sprijine micii investitori este Banca Transilvania care, de altfel, a şi ajuns pe primul loc în România.