Toţi ne putem achiziţiona o maşină Ferrari, dar niciunul dintre noi nu o va conduce aşa cum o face pilotul Michael Schumacher, dar asta nu ne împiedică să cumpărăm maşina. În acest mod putem privi şi achiziţionarea unui aparat foto profesional.
„DSLR-urile nu sunt destinate numai celor care deţin cunoştinţe aprofundate de fotografie, ci şi amatorilor care doresc să treacă la următorul nivel al hobby-ului şi să înveţe să creeze imagini mai deosebite decât ce ar putea realiza în mod obişnuit cu o camera foto compactă. Utilizatorii mai puţin experimentaţi au din fericire o gamă bogată de opţiuni pentru alegerea DSLR-ului potrivit”, a declarat pentru RTV.NET, Gabriel Pereş, Sales Director Flanco.
Ce trebuie să urmărim atunci când alegem un aparat DSLR
Când alegem un aparat DSLR, luând situaţia în care căutăm un aparat de segment mijlociu (deci nu un model entry şi nici vârful de gamă), trebuie să avem în vedere următoarele:
- Dimensiunea senzorului – cu cât senzorul este mai mare, cu atât mai poate capta mai multă lumină şi poate înmagazina detalii mai bogate în fotografiile noastre.
- Atenţie la rezoluţie: deşi de cele mai multe ori grija pentru numărul de mega pixeli poate fi exagerată, acest aspect este deosebit de important mai ales pentru fotografii care vor realiza imagini printate. Cu cât rezoluţia este mai mare, cu atât avem şanse mai bune de fotografii printate excelente.
- Echipamentul foto anterior – este un aspect important prin prisma accesoriilor utilizate. Spre exemplu, un utilizator Canon nu îşi va putea folosi gama de accesorii (obiective, curele, filter etc) dacă va decide să îşi achiziţioneze un aparat Nikon.
- Preţul – în momentul în care v-aţi decis un buget pentru noua achiziţie, ar fi bine să căutaţi o ofertă care să cuprindă cât mai multe dintre următoarele elemente: obiective suplimentare faţă de obiectivul kit; baterie suplimentară pentru călătorii; card de memorie cât mai generos pentru stocarea de imagini; geantă de călătorie; filter de curăţare; garanţie extinsă.