„Acum se dezbate legea pensiilor. Poziţia Patronatului Naţional Român este că susţinem această lege şi credem că s-a dezbătut prea mult. În fiecare seară, la toate televiziunile, în toată media: pensiile, pensiile, pensiile. Gata! Un an de zile e mult prea mult pentru o lege. E o lege bună, aduce bani unor oameni care au nevoie de ea, hai să-i dăm drumul”, a punctat Aghaton.
El a precizat că din partea organizaţiei patronale pe care o reprezintă au existat şi alte solicitări.
„La (capitolul – n.r.) ‘diverse’, Patronatul Naţional Român pe care îl şi reprezint (…) a solicitat trei lucruri. Unu – introducerea pauzei de masă, aşa cum este peste tot în Uniunea Europeană, de la 12,00 la 13,00. De ce nu se introduce nu înţelegem. Doi – introducerea salariului orar. Margaret Thatcher, în prima zi a guvernării sale conservatoare, a trecut de la salariul minim lunar la salariul minim orar, cu rezultate foarte bune. Trei – pentru că avem un milion de salariaţi cu salariul minim, să le dăm o bonificaţie de 500 de lei din partea patronatelor, a angajatorilor, care să nu fie impozitată”, a afirmat Dan Matei Agathon.
Vicepreşedintele Patronatului Naţional Român a precizat că discuţiile pe noua lege a pensiilor continuă în cadrul Consiliul Naţional Tripartit.
Premierul Viorica Dăncilă a anunţat joi, la începutul şedinţei de Guvern, că noua lege a pensiilor va fi prezentată sindicatelor şi patronatelor la Consiliul Naţional Tripartit pentru Dialog Social.