Compania românească Phonetastic îşi extinde operaţiunile de distribuţie de telefoane mobile în Uniunea Europeană

Compania Phonetastic GSM îşi continuă strategia de dezvoltare pe segmentul distribuţiei de telefoane, tablete şi smart gadget-uri şi înregistrează în acest an o creştere accelerată a operaţiunilor de distribuţie pe pieţele din România şi Uniunea Europeană. Astfel, numărul de clienţi externi Phonetastic, pe pieţele din Italia, Spania, Portugalia, Grecia, Franţa şi ţările scandinave a crescut în prima jumătate a acestui an cu peste 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Economica.net - joi, 04 oct. 2018, 09:00
Compania românească Phonetastic îşi extinde operaţiunile de distribuţie de telefoane mobile în Uniunea Europeană

„Peste jumatate din clientii noi atraşi sunt retaileri: magazine online şi/sau offline de electroIT şi magazine specializate in vanzarea de telefoane mobile”, explica George Mocanu, CEO al companiei Phonetastic.

Din datele companiei, pe principalele piete europene in care activeaza Phonetastic, ponderea pietei libere in totalul pietei este semnificativ mai mare decat cea a segmentului operatorilor telecom. Astfel, in Spania si Portugalia aproximativ 60%, in Italia, procentul este de 56%, in Germania, 52% iar in Franta, 51%, spre deosebire de Romania, unde procentul segmentului de piata libera este de 33% din totalul pietei de telefoane.

De asemenea, Phonetastic si-a diversificat portofoliul de produse si isi propune cresterea cotei de piata pe categoriile smart gadget-uri si e-book reader-e. Analizele companiei arata o crestere semnificativa a vanzarilor de smart gadget-uri pe piata romaneasca si o majorare a cotei de piata, in primele opt luni ale anului, cu 10% fata de aceeasi perioada a anului 2017.

De altfel, compania si-a concentrat o mare parte din activitate pe cresterea valorii de stocuri, pentru a deservi cat mai bine specificul de business al retailerilor; depozitul Phonetastic inmagazineaza astazi cu 40% mai multe produse fata de anul trecut si peste 400 de modele distincte de produse (SKU) pregatite a fi livrate unei baze extinse de clienti strategici.

„Dinamica noastra este sustinuta de programele noastre de bonificatii financiare pentru retaileri, publicate si pe site-ul nostru, care se adreseaza atat clientilor noi cat si celor deja existenti in baza noastra de date”, mentioneaza Mocanu.
Dezvoltarea Phonetastic pe piata din Romania dar si pe cele din tarile UE se datoreaza in primul rand bazei extinse de furnizori strategici pentru modelul de business al companiei. Majoritatea acestor furnizori provin din tarile Uniunii Europene dar si din Statele Unite si tari din Asia.” Pentru a mentine si dezvolta aceste relatii de parteneriat, suntem prezenti cu stand propriu la cele mai importante targuri mondiale de profil, anul acesta am avut o promovare sustinuta atat la CeBIT cat si la IFA Berlin”, adauga George Mocanu.

Phonetastic tinteste pietele europene si pentru recrutarea de talente; oameni cu experienta semnificativa in industria telecom din UE s-au alaturat echipei Phonetastic, care a crescut deja cu 30% fata de anul trecut. Compania a avut in 2017 o cifra de afaceri totala de 40 milioane euro, dupa cum arata datele oficiale de la Ministerul Finantelor si tinteste in acest an o crestere cu 35% a volumului de business.

Phonetastic GSM este cel mai dinamic distribuitor de telefoane, tablete si smart gadget-uri pe pietele din Romania si UE, pentru clienti retaileri electro-IT & TelCO, asiguratori, service-uri, wholesaleri si traderi din peste 25 de tari.

Te-ar mai putea interesa și
Ucraina a pierdut peste 40% din teritoriul controlat în regiunea rusă Kursk, după contraatacul forțelor ruse
Ucraina a pierdut peste 40% din teritoriul controlat în regiunea rusă Kursk, după contraatacul forțelor ruse
Ucraina a pierdut peste 40% din teritoriul din regiunea rusă Kursk pe care l-a cucerit în urma unei ofensive surpriză în luna august, după ce forţele ruse au organizat mai multe valuri de......
Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare solicită autorităților române să blocheze semnarea acordului comercial între Uniunea Europeană și Mercosur
Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare solicită autorităților române să blocheze semnarea acordului comercial între ...
Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare (AAC) solicită autorităţilor române blocarea semnării tratatului comercial ...
Agricultorii polonezi au blocat un punct de trecere a frontierei de la granița cu Ucraina, pentru a protesta împotriva semnării acordului comercial dintre UE și Mercosur
Agricultorii polonezi au blocat un punct de trecere a frontierei de la granița cu Ucraina, pentru a protesta împotriva ...
Fermierii polonezi au blocat sâmbătă un important punct de trecere a frontierei cu Ucraina pentru a protesta împotriva ...
Investițiile străine directe în Bulgaria au scăzut cu peste 63% în primele nouă luni din 2024
Investițiile străine directe în Bulgaria au scăzut cu peste 63% în primele nouă luni din 2024
Investiţiile străine directe (FDI) în Bulgaria au înregistrat în primele nouă luni din 2024 un flux pozitiv net de ...