În perioada iulie-septembrie 2018, veniturile realizate de grupul Renault au scăzut cu 6% în ritm anual, la 11,48 miliarde de euro, de la 12,22 miliarde de euro în perioada similară a anului trecut.
„Grupul face faţă unei încetiniri a înmatriculărilor în regiunile Africa, Orientul Mijlociu, India (minus 24,4%) şi Eurasia (minus 5,6%). Regiunea Africa, Orientul Mijlociu, India a fost afectată în principal de scăderea de 34,7% înregistrată în India precum şi de situaţia din Iran unde activitatea noastră a fost oprită” a informat grupul auto francez într-un comunicat de presă.
Înmatriculările grupului Renault pe piaţa europeană au crescut cu 8,6% în trimestrul al treilea, graţie în principal modelelor din segmentul B (Clio, Captur) şi segmentul C (Mégane şi noul Duster).
În ceea ce priveşte marca Dacia, grupul Renault a informat că în trimestrul al treilea înmatriculările au crescut uşor cu 0,8% până la 152.081 unităţi, dar pe primele nouă luni ale anului s-a înregistrat un avans de 9,5% până la 530.296 autoturisme şi autovehicule comerciale uşoare.
Pe primele nouă luni, cifra de afaceri totală a grupului Renault a înregistrat o scădere uşoară de 0,8%, ceea ce permite Renault să îşi confirme obiectivele pe 2018, respectiv o creştere a cifrei de afaceri şi o marjă operaţională de peste 6%.
Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.