Compania românească Softelligence creşte numărul angajaţilor pentru a susţine extinderea pe pieţele externe

Compania românească Softelligence, partener strategic pentru industria bancară şi de asigurări în procesul de transformare digitală şi inovatie, va continua şi anul viitor dezvoltarea accelerată a operaţiunilor la nivel internaţional, după ce în ultimii doi ani a inaugurat reprezentanţele din Canada, la Toronto şi din Marea Britanie, la Londra.
Lidia Neagu - mar, 04 dec. 2018, 12:04
Compania românească Softelligence creşte numărul angajaţilor pentru a susţine extinderea pe pieţele externe

Pentru creșterea operațiunilor la nivel global, compania va avea nevoie de o echipă cu cel puțin 50% mai mare decât în 2018.

„În următorii doi ani ne propunem să aducem alături de noi încă 100-150 de noi colegi care să susțină creșterea accelerată din cadrul Softelligence”, declară Adrian Blidăruș, CEO al companiei.

Pentru pregătirea viitorilor angajați, compania a lansat Softelligence Academy, un program educațional ce își propune formarea de specialiști pentru industriile bancară și de asigurări care să susțină inovația de tip fintech și insurtech a clienților Softelligence. Programul include workshop-uri și sesiuni care nu doar pregătesc noii angajați, dar care îi țin la curent și pe actualii membri ai echipei cu noi tehnologii precum machine learning, artificial intelligence, analiza predictivă sau vizualizare de date și dezvoltare de depozite de date (data warehouse).

Academia Softelligence urmează să organizeze o nouă ediție la începutul anului viitor.

Înființată încă din 2006 de către Adrian Blidăruș și Teodor Blidăruș, Softelligence s-a separat recent de compania-soră FintechOS, astfel încât ambele entități să se poată concentra pe operațiunile principale care le-au adus succesul în ultimii ani.

Softelligence se concentrează pe furnizarea de servicii complementare de accelerare a dezvoltării digitale a companiilor din zona financiar-bancară și din asigurări. Experiența în domeniul financiar-bancar pe care Softelligence a acumulat-o în ultimii ani constituie un avantaj competitiv major pentru dezvoltarea pe termen mediu și lung, dar și un beneficiu imediat care să ii permită să reacționeze prompt la dinamica industriei în care activează.

„Direcțiile noastre strategice pentru următorii ani vizează dezvoltarea de soluții și servicii de transformare digitală și analiză de date. În același timp, menținem și activitatea tradițională de dezvoltare software pentru clienții din țară sau din afară și continuăm sa ne concentrăm pe domeniul Data & Analytics . Rămânem totodată un partener esential pentru implementarea de proiecte FintechOS”, explică Adrian Blidăruș.

După finalizarea separării de FintechOS, echipa Softelligence s-a dezvoltat semnificativ atât pe parte operațională, cât și tehnică, ajungând în prezent la aproape 200 de specialiști. Dacă ritmul de creștere se va păstra, compania va avea în 2020 aproximativ 400 de angajați.

La nivel geografic, compania continuă să furnizeze servicii de accelerare digitală pentru clienții din România, CEE, UK și Canada, în special din industria de asigurări și cea bancară, atât prin dezvoltarea operațiunilor din Canada și Marea Britanie, cât și prin identificarea altor piețe cu potențial de extindere.

Centrele de unde se vor livra serviciile vor rămâne în București și Craiova. Compania ia în calcul însă și identificarea și deschiderea de noi centre de dezvoltare în alte orașe din România.

Grupul Softelligence estimează că va finaliza anul 2018 cu o cifră de afaceri consolidată de peste 8 milioane euro. „Pentru anul viitor țintim o creștere de peste 50%.”, încheie Adrian Blidăruș.

Softelligence este o companie fondată în 2006 în București, specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții de transformare digitală, vizând în principal industriile financiar-bancară și a asigurărilor: servicii și soluții în cloud bazate pe machine learning și inteligență artificială, Business Intelligence, analiză de date, dezvoltare de software și alte procese de digitalizare. În prezent, compania deține patru birouri în Romania, Marea Britanie și Canada din care deservește clienți enterprise la nivel global.

Te-ar mai putea interesa și
Honda și Nissan lucrează la o fuziune între egali, pentru a lupta contra Tesla și a producătorilor chinezi
Honda și Nissan lucrează la o fuziune între egali, pentru a lupta contra Tesla și a producătorilor chinezi
Producătorii de automobile japonezi Honda și Nissan sunt în discuții pentru aprofundarea legăturilor, potrivit surselor, inclusiv o posibilă fuziune, deoarece provocările Tesla și rivalii......
Calea ferată Brașov – Sighișoara: „Cârtițele” Eleni și Varvara, oprite forțat din cauza unor condiții fizice imprevizibile
Calea ferată Brașov – Sighișoara: „Cârtițele” Eleni și Varvara, oprite forțat din cauza unor condiții ...
"Cârtițele" Eleni și Varvara, care sapă cele două fire ale Tunelului Ormeniș de 7,1 kilometri de pe traseul liniei ...
Județele în care s-au vândut cele mai multe apartamente în primele 11 luni din acest an
Județele în care s-au vândut cele mai multe apartamente în primele 11 luni din acest an
Tranzacțiile cu unități individuale au fost mai multe anul acesta decât în 2023. Creșterea este de 8% pentru primele ...
Încă o companie românească se extinde în toată regiunea. SmartWrap intră în Ungaria, Polonia, Bulgaria și Republica Moldova
Încă o companie românească se extinde în toată regiunea. SmartWrap intră în Ungaria, Polonia, Bulgaria și Republica ...
Piața ambalajelor flexibile din România s-a dublat în ultimii zece ani și a ajuns la circa 250 milioane de euro, urmând ...