România devine astfel principala ţară din regiune ca sursă de turişti în Israel, depăşind chiar şi Polonia în luna octombrie, ţară ce a fost pe primul loc în ultimii ani în acest clasament.
„Conform ultimelor date ale Ministerului Turismului din Israel numărul turiştilor români ce au vizitat Israelul în primele 11 luni ale anului a fost de 100.900, în creştere cu 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017 şi cu 118% faţă de anul 2016”, se arată în comunicat.
În luna octombrie, aproape 20.000 de români au vizitat Israelul, iar în luna noiembrie 14.000 de români.
„Ne aşteptăm ca trendul ascendent să se păstreze şi în lunile de iarnă, Israelul fiind o destinaţie cu climă blândă tot timpul anului şi vreme perfectă pentru explorat chiar şi în perioada ianuarie – martie. Temperatura variază între 15 şi 22 grade Celsius în primele luni ale anului şi oferă o vreme perfectă pentru explorat oraşul”, a declarat directorul de marketing pe Europa Centrală şi de Est din cadrul Ministerului Turismului, Ami Alon.
Vacanţele turiştilor români în Israel durează în medie 5 zile şi includ cazare în Tel Aviv şi excursii de o zi în Ierusalim sau chiar la Marea Moartă. Totodată, marea schimbare a ultimilor 3 ani este atenţia îndreptată mai mult spre explorarea oraşului Tel Aviv decât spre explorarea locurilor religioase. În plus, bugetul de călătorie al turiştilor români este de 120 – 150 dolari pe zi, sumă ce include transportul, cazarea, mesele şi eventualele cumpărături, potrivit datelor anunţate de minister, potrivit News.ro.