„Astfel, pârtia Lupului, partea superioară, cu ieşire spre staţia telescaunului Ruia ( telescaunul de şase locuri), şi partea inferioară, în zona telescaunului Lupului (cu patru locuri). De asemenea, se va putea schia pe pârtia Drumul Roşu, pe toată lungimea de 5,5 km, partea superioară a pârtiei Sulinar, cu ieşire spre Drumul Roşu, pe lângă lacul de acumulare, pârtia Ruia, precum şi pe pârtiile Bradul şi Stadion, pe toată lungimea lor. În ceea ce priveşte transportul pe cablu vor funcţiona teleschiurile Bradul şi Stadion, telescaunele Lupului şi Ruia, telecabina Kanzel şi telegondola”, a precizat Sotin Toarcea.
Stratul de zăpadă măsoară 80 de cm în partea superioară a Masivului Postăvarul şi 50 de cm în partea inferioară. Aproape toată zăpada de pe pârtii este artificială, pentru producerea acesteia fiind folosiţi 80.000 de metri cubi de apă din lacul construit în acest scop. Pentru achiziţionarea schi-pass-urilor, există în total opt casierii, dintre care patru se află la telegondolă, una la telecabina Kanzel, şi trei la telecabina Capra Neagră.
Pentru recuperarea garanţiei de 10 lei plătită pentru schi-pass, pe lângă casierii vor funcţiona şi două automate, la telecabina Capra Neagră şi la telegondolă, la toate casieriile fiind posibilă şi plata cu cardul. Spre sfârşitul acestei luni vor fi montate în parcarea multietajată din Poiana de Jos două automate pentru vânzarea schi-pass-urilor. Un schi pass de 30 de puncte pentru adulţi costă 115 lei, în timp ce pentru copii, 60 de lei. Pentru copii, o călătorie simplă cu telecabina este 12 lei, iar un schi-pass nelimitat pentru 10 zile, 650 de lei.
Din acest sezon, tariful de parcare în parcarea multietajată din Poiana de Jos este de 2,5 lei. Municipalitatea introduce o facilitate nouă pentru cei care utilizează parcarea. Indiferent dacă este vorba de şofer sau pasageri vor beneficia de transport gratuit între parcare şi staţia de telegondolă din staţiune, cu autobuze de capacitate medie care vor circula începând de sâmbătă, înfiinţându-se linia 60.
Şeful Serviciului Public Salvamont Braşov, Sorin Păltânea, îi avertizează pe schiori să adapteze nivelul de pregătire fizică la gradul de dificultate al pârtiilor şi să ia în calcul că zăpada artificială are un grad mare de alunecare şi se pot produce accidente. Salvatorii montani vor lucra în ture de zi şi de noapte fiind non-stop la dispoziţia turiştilor. De asemenea, din acest sezon, pentru creşterea eficienţei intervenţiilor, Poliţia Locală va avea un birou permanent în staţiune, la Vila Orizont, în acelaşi loc în care se află şi Serviciul Salvamont.