Bucureştiul este sub cod galben de ploi, lapoviţă, vânt, ninsori şi polei. Circulaţia se desfăşoară greu în tot oraşul

Bucureştiul şi 25 de judeţe se află sub Cod galben de ploi, lapoviţă, ninsori şi viscol, până vineri la ora 14:00. Circulaţia tramvaielor 41 a fost blocată vineri dimineaţa, de la ora 5:50, până în jurul orei 9.25, din cauza unui tramvai care a deraiat la terminalul Ghencea, a anunţat Societatea de Transport Bucureşti (STB) într-o postare pe Twitter. Pe aeroporturile din Capitală zborurile înregistrează întârzieri. Bucureştiul şi 25 de judeţe se află sub Cod galben de ploi, lapoviţă, ninsori şi viscol, până vineri la ora 14:00. Echipele ISUBIF au acţionat, în ultimele 24 de ore, pentru îndepărtarea a 22 de copaci căzuţi pe carosabil şi pe opt autoturisme în Bucureşti şi judeţul Ilfov, ca urmare a vântului puternic.
Economica.net - vin, 25 ian. 2019, 05:46
Bucureştiul este sub cod galben de ploi, lapoviţă, vânt, ninsori şi polei. Circulaţia se desfăşoară greu în tot oraşul

Bucureştiul şi 25 de judeţe se află sub Cod galben de ploi, lapoviţă, ninsori şi viscol, până vineri la ora 14:00.

 

UPDATE – Circulaţia tramvaielor pe linia 41 a fost reluată, vineri, după mai mult de trei ore de blocaj cauzat de deraierea unui tramvai la terminalul Ghencea, a anunţat Societatea de Transport Bucureşti (STB) într-o postare pe Twitter.

„S-a reluat circulaţia în terminalul Ghencea, cu tramvaiele liniei 41. Blocarea a durat 225 minute”, notează societatea de transport.

Pe de altă parte, STB anunţă reluarea circulaţiei şi pe alte linii de transport afectate vineri dimineaţa. Astfel, la această oră, tramvaiele de pe liniile 1, 19, 23, 27 şi 34, circulă normal.

„S-a reluat circulaţia tramvaielor din liniile 1, 23 şi 34, de pe Bulevardul Camil Ressu şi Bulevardul Baba Novac. Blocajul a fost între orele 08:40 – 09:20. S-a reluat circulaţia cu tramvaiele liniilor 19, 23, 27, pe Bulevardul Camil Ressu, la Râmnicu Sărat, sens Complex Comercial Titan. Blocajul a durat între orele 09:10 – 09:20. S-a reluat circulaţia cu tramvaiele liniilor 1, 34, pe Şoseaua Mihai Bravu, sens Calea Dudeşti. Blocarea a durat 55 minute (08:40-09:35)”, a postat, pe Twitter, Societatea de Transport Bucureşti.

„La terminalul Ghencea, la ora 05:50, un tramvai din 41 a deraiat şi din aceasta cauză a fost blocată circulaţia tramvaielor până în jurul orei 9.25. Pentru preluarea călătorilor, STB SA a introdus o linie naveta de autobuze. Echipele de intervenţie STB SA sunt la faţa locului şi acţionează pentru remediere”, se precizează în anunţ.

Potrivit STB, linia navetă de autobuze 641 va prelua toţi călătorii, până la remedierea problemelor apărute pe linia tramvaiului 41 şi reluarea circulaţiei pe această linie.

În această dimineaţă, din cauza condiţiilor meteo, şi circulaţia troleibuzelor se desfăşoară cu greutate, cu perioade de staţionare, firul de contact fiind îngheţat, arată STB tot într-o postare pe Twitter.

 

Echipele ISUBIF au acţionat, în ultimele 24 de ore, pentru îndepărtarea a 22 de copaci căzuţi pe carosabil şi pe opt autoturisme în Bucureşti şi judeţul Ilfov, ca urmare a vântului puternic.

De asemenea, pompierii au ridicat şi doi stâlpi rupţi, unul în Capitală şi unul în judeţul Ilfov, precizează ISUBIF.

În prezent, pompierii intervin pentru degajarea unui copac căzut pe Bulevardul Banu Manta.

Traficul feroviar la intrarea în Bucureşti se desfăşoară în condiţii speciale

La intrarea în Capitală trenurile circulă în condiţii speciale între Buftea şi Bucureşti Nord, pe ambele sensuri, din cauza poleiului depus pe linia de contact.

„Din cauza poleiului depus într-un strat gros pe linia de contact apar fluctuaţii de tensiune şi implicit întreruperi de alimentare cu energie electrică a locomotivelor, ceea ce necesită o noua conectare a acestora linia de contact pentru a-şi putea continua mersul”, susţin reprezentanţii CFR SA.

Ce se întâmplă pe aeroporturile din Bucureşti

Aeronavele au înregistrat întârzieri de până la 50 de minute la decolare, pe aeroporturile din Bucureşti, din cauza operaţiunilor de degivrare, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

„Pe aeronave s-a depus un strat serios de gheaţă, astfel că şi degivrarea acestora a fost mai anevoioasă, întârzierile ajungând, la unele decolări, până la 50 minute. S-a intervenit constant cu utilajele, astfel încât pistele, platformele, căile de rulare, dar şi căile de acces rutiere sunt curate şi au aderenţă bună”, precizează reprezentanţii CNAB.

Situaţia pe drumurile din jurul Bucureştiului

Circulaţia pe sensul Bucureşti – Alexandria al DN6 este întreruptă la km 13, pe raza localităţii Bragadiru (judeţul Ilfov), din cauza unui accident rutier, un pieton fiind accidentat grav de un autoturism.

Din cauza poleiului, traficul rutier pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa este oprit de la kilometrul 10+500 de metri (Bucureşti) până la kilometrul 106 + 800 de metri (Drajna Nouă).

Te-ar mai putea interesa și
CNPP: 928.187 de pensionari au beneficiat de indemnizații sociale în luna septembrie
CNPP: 928.187 de pensionari au beneficiat de indemnizații sociale în luna septembrie
Numărul total al beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a fost, în septembrie 2024, de 928.187 de persoane, cu 207.909 mai mic în comparaţie cu luna precedentă, conform......
Jurgen Stock, șeful Interpol: Grupările de crimă organizată operează ca niște întreprinderi globale, care dețin cantități astronomice de resurse
Jurgen Stock, șeful Interpol: Grupările de crimă organizată operează ca niște întreprinderi globale, care dețin cantități ...
Secretarul general al organizaţiei internaţionale de cooperare a forţelor de poliţie Interpol, Jurgen Stock, a tras un ...
Ciolacu: Domnul preşedinte Iohannis ar trebui să desecretizeze toate cheltuielile pe care le-a avut în ultimii zece ani, oricum se vor afla
Ciolacu: Domnul preşedinte Iohannis ar trebui să desecretizeze toate cheltuielile pe care le-a avut în ultimii zece ani, ...
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, sâmbătă, că şeful statului Klaus Iohannis ar trebui să desecretizeze ...
Un cataraman de mare viteză va face curse regulate între Istanbul și Burgas începând din 11 octombrie
Un cataraman de mare viteză va face curse regulate între Istanbul și Burgas începând din 11 octombrie
Operatorul turc de transport IDO va organiza călătorii regulate cu un catamaran de mare viteză între Burgas şi Istanbul, ...