Ford începe concedierile în Marea Britanie, ca parte a restructurării operaţiunilor din Europa

Producătorul auto american Ford a început programul de restructurare a operaţiunilor din Europa concediind până la 400 de angajaţi de la fabrica sa de motoare Bridgend din Ţara Galilor, informează postul britanic de televiziune Sky News citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
Economica.net - sâm, 02 feb. 2019, 09:07
Ford începe concedierile în Marea Britanie, ca parte a restructurării operaţiunilor din Europa

Liderii de sindicat au fost notificaţi vineri dimineaţa cu privire la o schemă de plecări voluntare care ar urma să ducă la reducerea a 370 – 400 de locuri de muncă. Sindicatele se aşteaptă ca în următorii doi ani să fie concediaţi până la 1.000 de angajaţi de la Bridgend.

Un purtător de cuvânt la Ford a confirmat decizia, spunând: „Compania introduce o schemă de plecări voluntare pentru toţi salariaţii de la fabrica Bridgend, ca parte a restructurării operaţiunilor din Europa. Programul vine în urma discuţiilor cu sindicatele privind cerinţele uzinei legate de forţa de muncă pentru motoarele estimate a fi fabricate în viitorul apropiat”.

Informaţia vine după ce luna trecută producătorul auto american a avertizat că un Brexit „dur” va costa Ford 615 milioane de lire sterline (800 de milioane de dolari) în acest an.

Ford are circa 13.000 de angajaţi în Marea Britanie, aproximativ un sfert din forţa sa de muncă din Europa (54.000 de persoane).

Numărul concedierilor care ar urma să aibă loc în Marea Britanie şi pe continent, în urma restructurării operaţiunilor, nu va fi ştiut cu exactitate decât peste câteva luni, au spus şefii producătorului auto.

Totuşi, ei au avertizat că ar putea fi vorba mai degrabă de mii de locuri de muncă decât de sute, în condiţiile în care Ford îşi accelerează planurile pentru a deveni „cea mai de încredere companie mondială, care produce vehicule inteligente pentru o lume inteligentă”.

Pe lângă fabrica Bridgend din Ţara Galilor, compania mai are o unitate la Dagenham, în Essex, şi o serie de alte facilităţi pe teritoriul Regatului Unit.

Ford consideră că în urma votului din 2016 privind ieşirea Marii Britanii din UE a înregistrat pierderi de sute de milioane de lire sterline, în urma deprecierii monedei şi a scăderii vânzărilor în Regatul Unit.

Ford Motor are aproximativ 197.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în întreaga lume. Al doilea mare producător auto din SUA, Ford este prezent şi pe piaţa din România.

Te-ar mai putea interesa și
Dan Popa, director regional Veeam:  Avem fonduri de 28 de miliarde de euro din PNRR. Noi, industria IT, avem datoria să schimbăm România
Dan Popa, director regional Veeam: Avem fonduri de 28 de miliarde de euro din PNRR. Noi, industria IT, avem datoria să ...
Industria IT românească are un rol fundamental de a transforma societatea și economia României cu ajutorul fondurilor de 28 de miliarde de euro disponibile prin PNRR, este de părere Dan Popa,......
Moscova consideră exagerată promisiunea lui Trump de a pune capăt rapid războiului din Ucraina
Moscova consideră exagerată promisiunea lui Trump de a pune capăt rapid războiului din Ucraina
Rusia ţine minte şi are în vedere declaraţiile preşedintelui ales al SUA, republicanul Donald Trump, conform cărora ...
Orban Viktor jubilează la summitul Comunităţii Politice Europene de la Budapesta. Premierul maghiar se vede ca omul de legătură între SUA și UE
Orban Viktor jubilează la summitul Comunităţii Politice Europene de la Budapesta. Premierul maghiar se vede ca omul de ...
Cu un zâmbet satisfăcut şi strângeri de mâini ferme, premierul conservator ungar Viktor Orban, adesea izolat printre ...
Alin Burcea (ANAT): Numărul turiștilor români care au vizitat Antalya a crescut cu 29% în 2024
Alin Burcea (ANAT): Numărul turiștilor români care au vizitat Antalya a crescut cu 29% în 2024
Numărul de turişti români care au vizitat Antalya (Turcia) în 2024 a crescut cu 29% faţă de anul precedent, până ...