Daimler inaugurează la Sebeş producţia cutiilor de viteze automate

Concernul german Daimler a inaugurat joi la Sebeş producţia cutiilor de viteze automate cu opt trepte cu dublu ambreiaj, fabrica din judeţul Alba, unde s-au creat astfel 500 de noi locuri de muncă, fiind singura din lume din reţeaua powertrain Mercedes-Benz care produce acest tip de cutii.
Economica.net - joi, 07 feb. 2019, 15:56
Daimler inaugurează la Sebeş producţia cutiilor de viteze automate

„Astăzi (joi – n.r.) lansăm cutia de viteze în opt trepte, cu dublu ambreiaj. (…) Este singura care produce această cutie de viteze la nivel global”, a menţionat, în cadrul ceremoniei de inaugurare a producţiei cutiilor de viteze 8G DCT, CEO Star Transmission& Star Assembly (subsidiarele Daimler de la Sebeş şi Cugir – n.r.), Klaus Eichhorn.

El a amintit că Star Assembly Sebeş a fost înfiinţată în 2013, iar după numai un an a început producerea aici a cutiei de viteză în şapte trepte, iar după alţi doi ani a cutiei de viteză în nouă trepte.

Klaus Eichhorn a menţionat că vor fi create 500 de locuri de muncă, Star Transmission şi Star Assembly numărând în prezent peste 3.000 de angajaţi. „E o investiţie pe termen lung a Daimler la Sebeş”, a dat asigurări Eichhorn.

La rândul său, Frank Deiss, Şef Producţie Powertrain Daimler AG, a subliniat „excelentul parteneriat româno-german”. El a precizat că aceste cutii de viteze automate cu opt trepte vor fi livrate clienţilor din această lună.

Prezent la eveniment, Consilierul de Stat pentru mediul de afaceri al prim-ministrului Viorica Dăncilă, Ramona Ioana Bruynseels, a opinat că economia României este în continuare „atractivă”, un exemplu în acest sens fiind inaugurarea unor noi investiţii.

„Faptul că în România continuă să fie inaugurate noi investiţii şi faptul că aceste investiţii devin din ce în ce mai sofisticate, (…), ne întăresc convingerea că economia României este în continuare atractivă şi dinamică. (…). … În continuare încurajăm parteneriatele, parteneriatele între investitorii străini şi companiile locale”, a declarat Consilierul de Stat.

Ramona Ioana Bruynseels a adăugat că mai sunt în continuare „provocări majore”, cum ar fi infrastructura sau presiunea exercitată de piaţa forţei de muncă în acest moment în România, despre care a spus că au fost identificate soluţii. „Suntem în interval şi în timpul de implementare al acestora”, a susţinut aceasta.

Consilierul de Stat a mai spus că doar la sfârşitul anului trecut, 14 proiecte de investiţii în valoare de 2,3 miliarde de lei au primit susţinerea guvernului, finanţarea acordată prin ajutorul de stat pentru acestea ridicându-se la aproximativ 860 de milioane de lei. „Beneficiile sociale pe care le-au atras aceste investiţii pentru România se transformă în 3.300 de locuri de muncă”, a conchis aceasta.

La rândul său, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ştefan Radu Oprea, a afirmat că astfel de investiţii transmit mediului de afaceri că „în România se pot implementa şi dezvolta proiecte viabile”. Oprea a menţionat că actuala investiţie Daimler de la Sebeş se ridică la 250 de milioane de euro.

Prezent la ceremonie, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, le-a transmis celor prezenţi că administraţia şi locuitorii judeţului Alba „au mare încredere” în multinaţionale. „Nu ne temem de prezenţa dumneavoastră aici, în Transilvania”, a spus Dumitrel, membru al PNL.

Pentru fabricarea noii transmisii, Daimler a construit la Sebeş două noi hale de producţie, cu o suprafaţă de aproximativ 54.000 de metri pătraţi. Sistemele de transmisie fabricate aici vor fi livrate în toată lumea. Noua transmisie automată cu dublu ambreiaj 8G-DCT a fost prezentată pentru prima dată în conexiune cu motoarele diesel care echipează noul model al clasei B, care este livrat clienţilor începând cu februarie 2019. Şi alte modele din noua familie de autoturisme compacte vor fi echipate cu 8G-DCT.

În comparaţie cu transmisia 7G-DCT, greutatea cutiei scade cu circa 3,6 kilograme. Rapoartele de transmisie sunt mai scăzute datorită treptei de viteză suplimentare, care creşte uşurinţa în schimbarea vitezelor şi oferind astfel posibilitatea de a folosi motorul în cei mai buni parametri de funcţionare posibili. În acelaşi timp, treapta a opta are un raport de transmisie mai mare şi, la viteze constante pe şosea, de exemplu, rotaţiile pe minut scad, crescând eficienţa şi atenuând zgomotul, au menţionat reprezentanţii grupului Daimler.

Te-ar mai putea interesa și
Mario Iorgulescu, condamnat de 8 ani și 8 luni de închisoare de Curtea de Apel București. Decizia este definitivă
Mario Iorgulescu, condamnat de 8 ani și 8 luni de închisoare de Curtea de Apel București. Decizia este definitivă
Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat miercuri pe Mario Iorgulescu la opt ani şi opt luni închisoare cu executare pentru ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului......
SLN nu e de acord cu concedierea a 295 de angajați ai Șantierului Naval Mangalia
SLN nu e de acord cu concedierea a 295 de angajați ai Șantierului Naval Mangalia
Sindicatul Liber Navalistul (SLN) îşi exprimă ferm dezacordul faţă de decizia administratorilor Damen Shipyards Mangalia ...
Hotelurile din Poiana Brașov mizează pe ocupare de 100% de Revelion
Hotelurile din Poiana Brașov mizează pe ocupare de 100% de Revelion
Hotelurile şi pensiunile din Poiana Braşov sunt ocupate aproape în întregime pe perioada vacanţei de iarnă, hotelierii ...
Studiul de fezabilitate pentru un cablu submarin care va lega UE de Azerbaidjan va fi gata în două luni, iar destinația inițială e România
Studiul de fezabilitate pentru un cablu submarin care va lega UE de Azerbaidjan va fi gata în două luni, iar destinația ...
Studiul de fezabilitate pentru proiectul cablului submarin prin Marea Neagră va fi gata în următoarele două luni, a declarat ...