După reuniunea de miercuri, Consiliului de Administraţie a hotărât, de asemenea, că Ghosn nu este eligibil pentru a beneficia de opţiuni cu acţiuni în valoare de milioane de euro, din cauza absenţei lui de la Renault.
Înaintea întâlnirii, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru AFP că valoarea clauzei de neconcurenţă şi a opţiunilor cu acţiuni de care ar fi trebui să beneficieze Ghosn se ridică la aproximativ zece milioane de euro (11,3 milioane de dolari).
Statul francez, acţionarul majoritar al Renault, care a criticat în trecut pachetul salarial de care beneficia Ghosn, a anunţat că va face tot posibilul pentru a evita ca fostul şef al Renault să beneficieze de plăţi compensatorii (golden parachute).
Ca parte a pachetului salarial, Ghosn era îndreptăţi să primească anual 100.000 de acţiuni Renault dar ele erau convertibile numai după patru ani în companie.
Prin urmare, Ghosn nu va putea solicita acţiunile din perioada 2015 – 2018, a anunţat Renault.
La actualele cotaţii, 100.000 de titluri Renault din 2015 valorează aproximativ 5,7 milioane de euro.
Ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, a cerut reprezentanţilor Guvernului în Boardul Renault „să se asigure că va fi redusă cât de mult este posibil compensaţia lui Carlos Ghosn”, a declarat miercuri un oficial francez pentru Reuters.
La Bursa de la Paris, acţiunile Renault au urcat miercuri cu 0,3%, la 56,93 euro.
În 24 ianuarie Renault a confirmat numirea lui Jean-Dominique Senard în funcţia de preşedinte şi a lui Thierry Bollore în funcţia de director general.
În 19 noiembrie, Carlos Ghosn, în vârstă de 64 de ani, a fost pus sub acuzare în Japonia pentru că ar fi omis să declare autorităţilor bursiere venituri de aproximativ 5 miliarde de yeni (38 de milioane de euro/44 de miliarde de dolari) realizate timp de cinci ani, în perioada 2010 – 2015.