Negoiţă: Groapa de la Glina a fost închisă; situaţie gravă în ceea ce priveşte depozitarea gunoiului din Sectorul 3

Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, anunţă o "situaţie extrem de gravă" în ceea ce priveşte depozitarea gunoiului ridicat de Direcţia Generală de Salubritate S3, în condiţiile în care groapa de la Glina a fost închisă luni, iar administratorul unui depozit ecologic pentru deşeuri situat în localitatea Vidra prezintă o serie de clauze "abuzive".
Economica.net - mie, 20 feb. 2019, 18:35
Negoiţă: Groapa de la Glina a fost închisă; situaţie gravă în ceea ce priveşte depozitarea gunoiului din Sectorul 3

„Situaţie extrem de gravă în ceea ce ţine de depozitarea la groapă a gunoiului ridicat de Direcţia Generală de Salubritate S3 din sectorul nostru. Fără anunţ prealabil, luni, 18 februarie, groapa de gunoi de la Glina a fost închisă. Ca să nu întâmpinăm blocaje, am încercat să găsim urgent soluţii. Concret, am făcut demersuri pentru a putea încheia rapid, în mod corect şi adecvat, un contract de tratare şi depozitare a deşeurilor ridicate din sectorul 3, cu Eco Sud. Din păcate, condiţiile solicitate de către Eco Sud, administratorul unui depozit ecologic pentru deşeuri situat în localitatea Vidra, prezintă o serie de clauze abuzive, în sensul în care este imposibil să se poată vreodată respecta aceste impuneri de către vreun operator de salubritate”, precizează primarul, pe Facebook.

El a spus că a publicat aceste detalii pentru informarea cetăţenilor sectorului 3 şi pentru a face un apel către reprezentanţii Eco Sud de a încerca să găsească, „la masa discuţiilor”, o soluţie „optimă, corectă şi eficientă” pentru ambele părţi.

Primarul Robert Negoiţă a declarat pentru AGERPRES că în cursul zilei de joi urmează să aibă o întâlnire cu reprezentanţii Eco Sud.

„Cei de la Eco Sud aşteaptă de la noi să semnăm un contract cu clauze abuzive. Nu putem semna aşa ceva. Adică, indiferent de cât gunoi duc, eu să plătesc pentru 10.000 de tone/lună. Nu pot, e ilegal. Nu sunt banii mei, sunt bani publici. Eu sunt de acord să plătesc atât cât duc: că sunt 3.000 de tone, că sunt 30.000 de tone. Cât duc, atâta facturez. Orice altceva este abuziv. (…) Noi în luna mai trebuie să avem funcţională staţia de sortare. În momentul acela, cantitatea de gunoi se reduce la jumătate. (…) Cei de la Glina ne-au pus în faţa faptului împlinit. Măcar dacă ne notificau cu trei zile înainte că au o problemă. Noi avem contract cu dânşii, iar luni ne-am pomenit că ne-au închis poarta, iar după ce au închis poarta, ne-au notificat. Consider că este de asemenea un comportament iresponsabil”, a arătat el.

Edilul a menţionat că Primăria a încheiat contracte şi cu alte două-trei societăţi care se ocupă de sortare şi reciclare, dar că acestea au o capacitate limitată, care nu acoperă nevoile sectorului.

La postarea pe Facebook a fost ataşată şi o notificare a SC Ecorec SA, care informează Direcţia Generală de Salubritate Sector 3 despre suspendarea temporară a activităţii de tratare şi eliminare a deşeurilor la depozitul Glina. A fost ataşată, de asemenea, o adresă a Eco Sud SA care comunică următoarele tarife: 19,5 euro+TVA/tonă pentru deşeurile depozitate fără a mai suferi alte tratamente mecanice şi/sau biologice şi 24 euro+TVA/tonă pentru deşeurile ce vor fi supuse unor tratamente mecanice şi/sau biologice.

Tarifele sunt valabile pentru o cantitate recepţionată de 10.000 de tone/lună şi nu includ contribuţia pentru economia circulară în valoare de 30 lei/tonă + TVA. Pentru o cantitate mai mică de 10.000 de tone/lună la preţurile pentru depozitare şi/sau tratare se vor adăuga 0,5 euro fără TVA/tonă.

În cazul în care cantitatea minim garantată de 10.000 de tone deşeu/lună nu va fi recepţionată, facturarea se va face la tarifele de 19,5 euro+TVA/tonă şi 24 euro+TVA/tonă majorate cu 0,5 euro/tonă pentru cantitatea efectiv recepţionată, iar diferenţa între cantitatea recepţionată şi cea garantată de 10.000 de tone/lună la tariful de 19,5 euro+TVA/tonă.

Potrivit unei menţiuni, cantitatea facturabilă minim garantată este de 10.000 tone/lună.

Te-ar mai putea interesa și
Prezență de 23,29% la referendumul inițiat de Nicușor Dan, primarul general al Capitalei
Prezență de 23,29% la referendumul inițiat de Nicușor Dan, primarul general al Capitalei
Până la ora 15,00, duminică, au votat la referendumul iniţiat de primarul general, Nicuşor Dan, în Capitală, 416.312 de cetăţeni, adică 23,29% din numărul celor înscrişi în listele......
BVB a pierdut 6,04 miliarde de lei la capitalizare săptămâna asta
BVB a pierdut 6,04 miliarde de lei la capitalizare săptămâna asta
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a pierdut 6,047 miliarde de lei la capitalizare, respectiv 1,73%, în această săptămână, ...
Intrăm într-o nouă eră – Ursula von der Leyen, despre acordul istoric COP29
Intrăm într-o nouă eră – Ursula von der Leyen, despre acordul istoric COP29
Preşedintele Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, a salutat duminică acordul la care au ajuns ţările reprezentate ...
Hyundai intră în segmentul SUV-urilor electrice cu trei rânduri de scaune cu Ioniq 9
Hyundai intră în segmentul SUV-urilor electrice cu trei rânduri de scaune cu Ioniq 9
Hyundai Ioniq 9 este primul SUV electric cu trei rânduri de scaune al companiei din Coreea și vizează un segment aflat ...