Premierul Dăncilă a discutat cu ministrul german al Economiei şi Energiei despre proiectele în parteneriat public-privat

Premierul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu ministrul Economiei şi Energiei al Republicii Federale Germania, Peter Altmaier, cei doi oficiali discutând despre relaţiile economice dintre cele două state, atragerea de noi investiţii şi participarea companiilor germane la realizarea de proiecte în parteneriat public-privat, informează un comunicat transmis, vineri, AGERPRES de Biroul de presă al Guvernului.
Economica.net - vin, 22 feb. 2019, 06:43
Premierul Dăncilă a discutat cu ministrul german al Economiei şi Energiei despre proiectele în parteneriat public-privat

Potrivit sursei citate, discuţia desfăşurată joi a reliefat stadiul „excelent” al cooperării economice dintre cele două state, fiind evidenţiat în acest sens cursul ascendent şi echilibrat al schimburilor comerciale şi poziţia Germaniei în topul investitorilor de pe piaţa românească.

Premierul a evocat situaţia economică a României, „o ţară cu o economie competitivă”, cu oportunităţi de investiţii „constante” şi „perspective stabile de creştere”, care pot fi fructificate inclusiv de investitorii germani, se arată în comunicat.

„Cei doi oficiali au agreat că relaţiile economice reprezintă un catalizator al parteneriatului care leagă cele două state, reieşind că potenţialul acestei relaţii este important şi că trebuie folosit integral prin atragerea de noi investiţii, mai ales în sectoarele de viitor (inovaţia, noile tehnologii), dar şi prin participarea companiilor germane la realizarea de proiecte în parteneriat-public privat”, relatează comunicatul citat.

Totodată, a fost subliniat rolul însemnat al capitalului uman pe baza căruia se întemeiază dinamica şi potenţialul raporturilor economice bilaterale.

De asemenea, a fost remarcată importanţa Comisiei mixte pentru etnicii germani din România şi a comisiilor economice mixte ale României cu landurile Bavaria, Baden-Wurttemberg şi, mai nou, Hessen în dezvoltarea parteneriatului economic şi social româno-german, evidenţiază comunicatul Guvernului.

Întrevederea a prilejuit şi un schimb de opinii pe teme europene, prim-ministrul punctând rolul României în calitate de preşedinţie rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Viorica Dăncilă a arătat deschidere pentru o colaborare fructuoasă cu autorităţile centrale şi de land ale Germaniei pe parcursul acestui exerciţiu european, amintind susţinerea constantă a Germaniei pentru parcursul euroatlantic al României.

Conform comunicatului, premierul a arătat că principalul obiectiv al Preşedinţiei României la Consiliul UE este acela de a contribui la avansarea agendei europene, în acest sens fiind înregistrate deja progrese „substanţiale” pe un număr considerabil de dosare cu impact direct asupra cetăţenilor.

Dăncilă a subliniat, de asemenea, că unul dintre obiectivele majore ale Preşedinţiei României la Consiliul UE este acela de a promova o „Europă a Convergenţei”, în scopul unei dezvoltări durabile şi echitabile pentru toţi cetăţenii şi statele membre. Din această perspectivă, consolidarea pieţei unice europene şi asigurarea unei funcţionări optime a acesteia trebuie să reprezinte, în continuare, unul din principalele paliere de acţiune la nivel european, mai menţionează comunicatul Guvernului.

Te-ar mai putea interesa și
Cristian Buşoi, despre conducerea PNL: Există argumente extrem de puternice în favoarea lui Ilie Bolojan
Cristian Buşoi, despre conducerea PNL: Există argumente extrem de puternice în favoarea lui Ilie Bolojan
Liberalul Cristian Buşoi a declarat luni că există argumente "extrem de puternice" în favoarea lui Ilie Bolojan pentru ca acesta să preia conducerea PNL, arătând, însă, că "decizia va fi......
ROBOR a urcat la 5,81% pe an
ROBOR a urcat la 5,81% pe an
Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, ...
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Companiile care achiziţionează şi utilizează sisteme de Inteligenţă Artificială (IA) cu grad ridicat de risc la locul ...
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Chiar dacă va mai dura o perioadă până când inflaţia în zona euro va reveni, sustenabil, la ţinta de 2%, politica ...