Kaufland oferă salariaţilor ajutor de peste 2.600 de lei la prima căsătorie şi 1.700 de lei la naşterea sau adopţia unui copil de la 1 martie

Retailerul german Kaufland, unul dintre cei mai mari angajatori privaţi din economia românească, va acorda angajaţilor, de la 1 martie 2019, ajutor în valoare de 2.640 de lei cu ocazia primei casătorii, precum şi ajutor de 1.700 de lei la naşterea sau adopţia unui copil, potrivit informaţiilor comunicate exclusiv pentru Economica de către oficialii companiei.
Cristina Şomănescu - mie, 27 feb. 2019, 07:15
Kaufland oferă salariaţilor ajutor de peste 2.600 de lei la prima căsătorie şi 1.700 de lei la naşterea sau adopţia unui copil de la 1 martie

Kaufland România, parte a grupului Schwarz, a anunţat luni că de la 1 martie va intra în vigoare noul contract colectiv de muncă din companie, care prevede creşterea cu până la 20% a ajutoarelor în bani acordate angajaţilor cu ocazia evenimentelor importante din viaţa personală.

Oficialii Kaufland au spus exclusiv pentru Economica care sunt ajutoarele pe care le pot primi angajaţii săi de la 1 martie 2019:

  • ajutor acordat cu ocazia naşterii unui copil sau, după caz, adopţiei unui copil, în valoare de 1.700 de lei. Ajutorul se acordă în acest cuantum în cazul naşterilor, respectiv adopţiilor produse după 1 martie 2019 şi numai angajaţilor care au minimum 12 luni vechime în companie.
  • ajutor oferit cu ocazia primei căsătorii a salariatului, în cuantum de 2.640 de lei. Ajutorul se acordă în acest cuantum numai pentru căsătoriile încheiate după data de 1 martie 2019 şi doar salariaţilor care au cel puţin 12 luni vechime în companie.
  • în cazul decesului angajatului, Kaufland îi oferă familiei acestuia un ajutor în valoare de 4.000 de lei;
  • în situaţia decesului unui membru de familie de gradul I al salariatului, eveniment survenit după 1 martie 2019, compania îi oferă ajutor de deces în cuantum de 2.200 de lei.

Kaufland a mai anunţat luni că din primăvară compania îi răsplăteşte cu 1.000 de lei brut, în anumite condiţii, pe angajaţii care recomandă candidaţi potriviţi pentru posturile disponibile.

Oficialii Kaufland au explicat pentru Economica ce condiţii trebuie să îndeplinească angajaţii pentru a primi acest bonus.

În primul rând, nu se califică să primească bonus de recomandare angajaţii din departamentele de recrutare/HRBP, angajaţii din top management şi liderii fiecărei echipe, ne-au spus oficialii Kaufland. Sunt eligibili să încaseze bonus de recomandare angajaţii care lucrează în alte departamente decât cele de mai sus şi la alte niveluri ierarhice decât cele antemenţionate. În al doilea rând, pentru ca angajatul să obţină acest bonus, candidatul trebuie să scrie în aplicaţia sa pentru postul vacant numele angajatului Kaufland care l-a recomandat pentru post. În situaţia în care candidatul pe care angajatul Kaufland l-a recomandat pentru postul vacant este angajat şi rămâne în companie cel puţin şase luni, atunci salariatul care i-a mediat angajarea va încasa bonus în valoare de 1.000 de lei brut, au spus pentru Economica oficialii companiei.

Economica a scris deja că retailerul Kaufland va creşte la 3.300 de lei venitul brut minim lunar din companie, începând cu data de 1 martie 2019. Suma include tichetele de masă şi sporurile primite de angajaţi. Potrivit informaţiilor comunicate de companie pentru Economica, venitul minim brut încasat de angajaţii Kaufland creşte cu 17,85% la 1 martie 2019 faţă de nivelul din prezent.

Oficialii companiei au refuzat însă să răspundă pentru Economica.net care este salariul minim net lunar din companie, de la 1 martie, corespunzător venitului minim brut de 3.300 de lei.

Kaufland are peste 1.270 de magazine în şapte ţări, iar în România are peste 121 de magazine.

Te-ar mai putea interesa și
Întreruperea furnizării de gaze rusești către Austria, motivată de Rusia cu explozia conductei Nord Stream
Întreruperea furnizării de gaze rusești către Austria, motivată de Rusia cu explozia conductei Nord Stream
Rusia a întrerupt sâmbătă livrările de gaze către Austria în urma unui litigiu între compania energetică austriacă OMV, deţinută parţial de stat, şi gigantul energetic rus Gazprom cu......
RAR, nevoit să oprească activitatea în întreaga țară din cauza unei probleme a sistemului informatic
RAR, nevoit să oprească activitatea în întreaga țară din cauza unei probleme a sistemului informatic
Registrul Auto Român (RAR) a oprit ieri activitatea la toate sediile sale din țară din cauza unui „incident tehnic”. ...
Cancelarul german Olaf Scholz are probleme. SPD, partidul său, e cotat în sondaje cu 15%, sub jumătate față de conservatorii germani
Cancelarul german Olaf Scholz are probleme. SPD, partidul său, e cotat în sondaje cu 15%, sub jumătate față de conservatorii ...
Cancelarul german Olaf Scholz urma să candideze pentru un al doilea mandat la viitoarele alegeri anticipate, după ce popularul ...
Analiza SWOT a industriei din România. Punctele tari și amenințările sectorului care asigură 20% din PIB
Analiza SWOT a industriei din România. Punctele tari și amenințările sectorului care asigură 20% din PIB
Un proiect de hotărâre de guvern privind aprobarea unei strategii naționale privind dezvoltarea industriei până în ...