„Va exista un proiect de act normativ care va avea la bază principii agreate”, a mai spus premierul Viorica Dăncilă.
Dăncilă a mai spus că Ordonanţa de urgenţă 114/2018 conţine un set de măsuri de stimulare a dezvoltării economice, prin creşterea nivelului de investiţii, prin susţinerea proiectelor cu beneficii directe pentru cetăţeni.
„Din prima zi a mandatului am spus că voi veni în faţa dvs de fiecare dată când va fi nevoie pentru a prezenta activitatea desfăşurată de Guvern, Parlamentul reprezentând esenţa democraţiei. Motivul îl reprezintă OUG 114. Deşi solicitarea Opoziţiei cu privire la acest act normativ are în vedere doar opiniile nefondate exprimate în spaţiul public cu privire la anumite prevederi ale acestei ordonanţe, şi nu la textul în ansamblul său, consider că prezentarea măsurilor luate prin acest act normativ este binevenită. Pentru că au apărut multe manipulări şi românii au dreptul să ştie adevărul. Actul normativ conţine un set de măsuri ce au în vedere stimularea dezvoltării economiei, prin creşterea nivelului de investiţii şi prin susţinerea proiectelor cu beneficii directe pentru cetăţeni. România nu a inventat aceste taxe, ele au fost impuse în mai multe ţări din Uniunea Europeană”, a afirmat prim-ministrul.
Viorica Dăncilă a arătat că România îşi îndeplineşte cu succes misiunea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, de la preluarea mandatului fiind închise mai multe dosare decât în timpul preşedinţiei Austriei.
„Dumneavoastră vi se pare normal ca românii să plătească dobânzi duble faţă de restul cetăţenilor din UE? (…) Deranjează pe cineva că noi gândim româneşte? Prin Ordonanţa 114 am urmărit ca aceste miliarde de euro să ajungă în bugetul statului pentru construcţia de şcoli, spitale şi autostrăzi. (…) Abrogarea ar însemna anularea creşterilor de venituri, investiţii şi facilităţi”, a subliniat şeful Executivului.
Premierul Viorica Dăncilă participă luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la „Ora prim-ministrului”, la dezbaterea „Opriţi Ordonanţa Lăcomiei, Ordonanţa care bagă România în faliment”. Dezbaterea a fost solicitată de PNL şi aprobată de Biroul permanent al Camerei.
Puteţi citi şi: