Mastercard a ieşit la „vânătoare” de fintech-uri: „Vorbim cu toţi şi ne uităm după idei inovatoare”

Până acum, Mastercard a "adoptat" două fintech-uri româneşti cu care a încheiat parteneriate şi pe care le-a implementat deja în aplicaţiile Băncii Transilvania şi Libra Bank. În continuare, însă, Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România, spune că "ne uităm şi după alte fintech-uri cu care să colaborăm. Căutăm iniţiative bune în continuare şi românii au idei inovatoare". Din această perspectivă, "ne interesează şi oamenii şi ideea. Pentru că oamenii buni nu au o singură idee", subliniază Cosmin Vladimirescu.
Gabriela Ţinteanu - mie, 06 mart. 2019, 19:41
Mastercard a ieşit la

După cum explică şeful Mastercard România, compania internaţională a dezvoltat deja două parteneriate cu două fintech-uri româneşti: „Pago Plăteşte”, dezvoltat cu Banca Transilvania, şi „Volt Transfer Instant”, dezvoltat cu Libra Bank. Deocamdată. Aplicaţiile sunt făcute de Pago şi Volt şi vândute în parteneriat cu Mastercard.

Pago este un agregator de facturi, îţi trage informaţia de pe toate facturile pe care le primeşti şi ţi le postează în aplicaţia „Pago Plăteşte”, de unde le poţi achita cu cardul, fie recurent, fie fiecare factură la rând, în momentul în care ordonezi tu plata. Cealaltă aplicaţie se cheamă „Volt Transfer Instant” şi este dezvoltată de fintech-ul Volt. Ea îţi permite să transferi instant banii între cardurile Mastercard, după cum explică Cosmin Vladimirescu.

Vorbind despre tendinţele generale de pe această piaţă, Vladimirescu ne-a declarat: „Noi sprijinim fintech-urile. Pe lângă iniţiativele globale încercăm să identificăm nişte parteneri foarte buni, de succes, care au potenţial de dezvoltare şi care au nevoie de ajutorul nostru, care poate să aibă un impact pozitiv asupra lor şi îi ajutăm. Şi am făcut acest lucru cu aceşti doi parteneri şi ne uităm în piaţă şi căutăm iniţiative bune din România în continuare. Nu avem obiective de business în privinţa fintech-urilor. Şi când alegem să sprijinim pe cineva, o companie, un fintech, nu avem obiective imediate de business. Dar ne plac ideile temerare”.

Country Manager-ul Mastercard spune că nu are stabilit ca obiectiv de business un anumit număr de fintech-uri cu care să ia contact sau să intre în parteneriat, dar caută totdeauna ideile inovatoare. Sprijinul Mastercard pentru fintech-urile tinere poate fi sub formă financiară, de know-how sau pur şi simplu de inter-relaţionare între generatorul de idei şi utilizatorul acestora. „Ne place să îi sprijinim, sunt oameni foarte competenţi, oameni extrem de dedicaţi cauzei pe care o susţin, cred în ideile lor şi noi îi sprijinim. După aia vedem ce se întâmplă. Îi ajutăm să facă un business profitabil. Nu avem nişte obiective proprii care să derive din chestia asta. Putem să îi ajutăm şi cu bani, putem să îi ajutăm şi cu know how sau prin a-i pune în legătură cu oamenii care pot să îi ajute în business-ul lor. Facem toate lucrurile astea”.

În acest moment, „ne uităm în continuare după idei bune, inovatoare şi care să aducă o schimbare. Şi românii au suficiente idei bune. Stăm de vorbă cu foarte mulţi şi alegem câteva parteneriate unde simţim că putem să avem un impact. Dar nu avem un obiectiv. Adică nu spunem: Mastercard va sprijini în România trei fintech-uri. Dar nu ştim ce o să apară, încercăm să luăm legătura cu toţi şi să-i ajutăm acolo unde putem. Ne interesează şi oamenii şi ideea. Pentru că oamenii buni nu au o singură idee şi pentru că ideile bune au nevoie de oameni buni în spatele lor ca să se împlinească”, spune Vladimirescu.

Cosmin Vladimirescu este convins că open banking şi implementarea directivei europene PSD2 vor accelera tranzacţiile şi că vor genera o efervescenţă pe piaţa fintech-urilor şi a inovaţiilor prezentate de acestea.

Volt Finance, în parteneriat cu Libra Internet Bank și Mastercard, a lansat VOLT, prima aplicație de transfer de bani în sistem Peer-2-Peer din România. VOLT, prima aplicație de transfer de bani în sistem Peer-2-Peer din România, permite utilizatorilor să realizeze transferuri de bani din și către orice card bancar emis în România, direct de pe smartphone. Transferurile se pot realiza la orice oră, chiar și în afara programului bancar.

BT Investments, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, a devenit acționar al companiei Timesafe, dezvoltatorul aplicației de plăți Pago. Pago este o aplicație care permite plata facturilor lunare, dintr-un singur cont, la peste 40 de furnizori de electricitate, gaze, apă, internet, telefonie și salubritate. Proiectul este dezvoltat de Timesafe în parteneriat cu Banca Transilvania și Mastercard.

Te-ar mai putea interesa și
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Companiile care achiziţionează şi utilizează sisteme de Inteligenţă Artificială (IA) cu grad ridicat de risc la locul de muncă vor face obiectul unor exigenţe stricte în ceea ce priveşte......
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Chiar dacă va mai dura o perioadă până când inflaţia în zona euro va reveni, sustenabil, la ţinta de 2%, politica ...
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie”
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie”
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut 22,38% din voturi la la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. ...
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank desfășoară o campanie aniversară în perioada 25 – 27 noiembrie 2024, în care comisioanele de administrare ...