Reprezentanţii UniCredit şi Commerzbank nu au vrut să comenteze informaţia.
Entitatea ar urma să aibă sediul în Germany, în timp ce UniCredit îşi va menţine sediul central la Milano şi va fi în continuare listată la bursă în Italia, susţin sursele.
În 2017, Reuters anunţa că UniCredit a anunţat autorităţile de la Berlin că este interesată de o eventuală fuziune cu Commerzbank, ulterior banca dezminţind informaţia.
În 17 martie, principalele bănci din Germania, Deutsche Bank şi Commerzbank, au confirmat că au demarat negocieri în vederea unei posibile fuziuni dar au avertizat însă că nu există nicio certitudine cu privire la finalul acestor discuţii.
Separat, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat joi pentru Reuters că negocierile dintre Deutsche Bank şi Commerzbank decurg mulţumitor.
Dacă vor fuziona, Deutsche Bank şi Commerzbank vor da naştere unui gigant bancar cu active în valoare de aproape 1.800 de miliarde de euro şi o capitalizare bursieră cumulată de aproximativ 25 de miliarde euro. Împreună entitatea ar avea o cotă de 20% din piaţă de retail banking din Germania şi un efectiv de 140.000 de angajaţi la nivel mondial.
În schimb, sindicatele avertizează că o fuziune între Deutsche Bank şi rivala sa Commerzbank ar putea avea ca rezultat pe termen lung concedierea a 30.000 de angajaţi.
UniCredit SpA este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.
În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, şi-a majorat participaţia pe care o deţine la UniCredit, de la 50,5% până la 95,6% din acţiuni, prin preluarea pachetului de 45% deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac.