Simona Halep imbină eficient tenisul şi afacerile

În ierarhia dată publicitaţii luni de WTA, tenismena romană Simona Halep şi-a păstrat poziţia a doua în clasamentul jucătoarelor profesioniste şi s-a apropiat la doar 185 de puncte de primul loc, ocupat de japoneza Naomi Osaka. Cele două au făcut schimb de locuri la sfârșitul lunii ianuarie, când sportiva niponă a castigat Australian Open.
Economica.net - mie, 10 apr. 2019, 09:55
Simona Halep imbină eficient tenisul şi afacerile

Simona Halep speră că sezonul de zgura, suprafața favorită, să o ajute să urce din nou pe prima treapta a clasamentului. 2018 a fost cel mai bun an din carieră pe aceasta suprafață, cu 16 victorii din 19 de meciuri. De altfel, acesta a fost și anul în care a obținut singurul titlu de Grand Slam din carieră, pe zgura de la Roland Garros.

Halep reușește să se mențină de 5 ani intre primele 10 jucătoare de tenis, performanţă pe care nu o mai reușește niciuna dintre jucătoarele în activitate. Din cei 5 ani, ea a ocupat prima poziţie timp de 65 de săptămani. Se pare că pentru constănțeancă nu este de ajuns performanţa în sport. Bine sfătuită, ea a investit o mare parte din banii câștigați din tenis în afaceri imobiliare, fiind unul dintre principalii investitori din orașul natal.

 Primul proiect imobiliar a fost un bloc de locuințe de lux, cu 22 de apartamente, construit în zona Mamaia. Având în medie 70 de metri pătrați, aceste apartamente au fost vândute foarte repede cu un preț în jur de 70 000 de euro, fapt care a determinat-o pe Halep să înceapă un nou proiect, într-o alta parte a orașului. În acest timp, ajutată de familie, sportiva și-a construit o vilă evaluată la 600 000 de euro, iar pe aceeași stradă a ridicat un bloc de 2 etaje și vile pentru membrii familiei, evaluate la peste 500 000 de euro.

 Un alt domeniu în care activează sportiva este cel al turismului. În 2017, în schimbul sumei de 2 milioane de euro, aceasta a achiziționat hotelurile Drachenhaus din Poiana Brașov și centrul Brasovului. Afacerea are un mare potențial, așa încât hotelul din Poiana Brașov este obiectul unui amplu proces de reamenajare care va costa în jur de 500 000 de euro. Acestuia îi va fi adăugat un etaj și o piscină. Se estimează că sumele investite doar în afaceri imobiliare depășesc 10 milioane de euro.

O dată cu câștigarea primului titlu de Grand Slam, la Roland Garros, în 2018, Halep și-a deschis și o afacere cu genţi de sport pe care sunt inscripționate numele turneului francez și brandul ,,SH”.

După sezonul mai puțin reușit din America, în care a reușit doar prezenţa în optimi la Indian Wells și în semifinale la Miami, Halep și-a luat o pauză mai lungă, în care a mizat pe acumularea de forță. Ea s-a antrenat la Stejarii Country Club din Bucuresti. De luni, Simona Halep, alături de colegele din echipa de Fed Cup a României, Mihaela Buzărnescu, Monica Niculescu, Irina Begu și Raluca Olaru, se va deplasa la Rouen, unde se va antrena pentru întâlnirea cu Franța, din semifinalele competiției. Meciurile se vor desfășura pe 20 și 21 aprilie. Încă nu s-a anunțat cine transmite aceste meciuri, dar, cu siguranță, vom putea urmări tenis live din această competiție pe platformele de streaming TV ale agențiilor de pariuri online licențiate în România.

 Franța, care le are în componenţă pe Caroline Garcia, Kristina Mladenovic, Alize Cornet și Pauline Parmentier, este favorită în acest meci, dar sportivele noastre și-au stabilit ca principal obiectiv al sezonului câștigarea Fed Cup.

După semifinala Fed Cup, Simona Halep va începe sezonul pe zgură. Ea va juca la Stuttgart, Madrid, Roma și Roland Garros, încercând să-și îndeplinească alte doua obiective majore, revenirea pe prima poziție a clasamentului WTA și câștigarea unui nou titlu de Grand Slam.

Te-ar mai putea interesa și
Germania analizează măsuri de sprijin pentru Volkswagen – ministrul Economiei
Germania analizează măsuri de sprijin pentru Volkswagen – ministrul Economiei
Guvernul german ia în considerare sprijinirea Volkswagen AG, a anunţat joi vicecancelarul şi ministrul Economiei, Robert Habeck, când a fost întrebat despre problema concedierilor la cel mai......
SUA cer Hezbollah să înceteze „atacurile teroriste” împotriva Israelului
SUA cer Hezbollah să înceteze „atacurile teroriste” împotriva Israelului
Diplomaţia americană a îndemnat, joi, Hezbollahul să înceteze "atacurile teroriste" împotriva Israelului, după seriile ...
Franţa – Premierul Barnier ar urma să anunţe guvernul „până duminică”
Franţa – Premierul Barnier ar urma să anunţe guvernul „până duminică”
Franţa ar urma să aibă un guvern "înainte de duminică", a afirmat joi seară premierul Michel Barnier, după ce i-a ...
13 magazine ale lanțurilor Auchan, Mega Image, Carrefour, Profi, Penny și Lidl au fost închise pentru 30 de zile. Vindeau țigări minorilor
13 magazine ale lanțurilor Auchan, Mega Image, Carrefour, Profi, Penny și Lidl au fost închise pentru 30 de zile. Vindeau ...
ANPC a suspendat pentru 30 de zile activitatea a 13 magazine din București pentru vânzarea ilegală de tutun către minori. ...