Compania Wolf-e intră pe piaţa de sharing a trotinetelor electrice din România, în urma unei investiţii de 500.000 de euro – FOTO

Wolf-e, o companie fondată de cinci antreprenori din Europa Centrală şi de Est, va lansa servicii de închiriere a trotinetelor electrice în această lună în Bucureşti, iar în Cluj până la sfârșitul primului semestru al anului. Compania îşi propune să mai adauge în portofoliul încă o capitală din regiune, cât și în alte oraşe din Romania.
Economica.net - joi, 11 apr. 2019, 18:37
Compania Wolf-e intră pe piaţa de sharing a trotinetelor electrice din România, în urma unei investiţii de 500.000 de euro - FOTO

„Suntem serviciul de micro-mobilitate urbană cu trotinete electrice dockless (fără stații fixe), în sistem sharing (închiriabile, disponibile prin deblocare în aplicație mobilă), care își propune să promoveze soluția de descongestionare a traficului rutier în orașele aglomerate atât din România, cât și din Europa Centrală și de Est”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, purtătorul de cuvânt al Wolf-e, Ciprian Paltineanu.

Wolf-e este un proiect multinațional, inițiat de un grup de cinci antreprenori cu experiență relevantă ca investitori în regiunea Europei Centrale și de Est și alte țări dezvoltate. Patru dintre fondatori au deținut poziții de directori generali în corporații sau societăți antreprenoriale din România, SUA și Marea Britanie. Componenta românească este prezentă și ea atât prin investiție, cât și prin raportarea la valorile culturale.

Investiția curentă a depășit 500.000 de dolari (constând în dezvoltarea soluției tehnico-informatice, e-trotineta
construită conform specificațiilor proprii, cu electronica și soluțiile de monitorizare/urmărire GPS și GSM proprii, suite de aplicații IT de gestiune a flotei și de utilizare a serviciului; flota de trotinete electrice, facilitățile logistice și de depozitare cât și cheltuielile de capital de lucru).

Suma totală comisă de fondatori pentru asigurarea finanțării Wolf-e în cursul anului 2019 este de un milion de dolari şi va fi folosită pentru finalizarea dezvoltării generațiilor 2.0 de e-trotinetă și controllere, cât și pentru suplimentarea flotei de trotinete electrice.

„Obiectivul nostru principal este să educăm piața și să consolidăm comunitatea „lupilor urbani”, a locuitorilor dinamici, eco și moderni ai orașelor care în prezent sunt saturate de traficul rutier poluant.

Vrem să oferim un mijloc alternativ de transport, complementar transportului public în comun. În același timp, ne așteptăm la o comunitate proactivă, care să izoleze și să repudieze comportamentul antisocial, furtul sau vandalismul.
Veniturile vor veni pe măsură ce locuitorii vor folosi din ce în ce mai mult această modalitate de transport alternativ, cu responsabilitate și respect față de toți partenerii de trafic”, a explicat Paltineanu pentru ECONOMICA.NET.

Pentru început flota constă în câteva sute de trotinete în București și Cluj, urmând ca până la sfârşitul anului să depăşească 1.000 de trotinete în sistem sharing în Romania.

Ce tarife vor fi şi cum funcționează serviciul

Pentru a închiria o trotinetă Wolf-e, utilizatorul trebuie să descarce aplicaţia mobilă cu acelaşi nume de pe Apple Store sau Google Play şi să introducă datele de pe card. Apoi, identifică din aplicaţie harta oraşului cea mai apropiată trotinetă Wolf-e. Aflat lângă trotineta pe care dorește să o utilizeze, clientul scanează QR code-ul trotinetei cu ajutorul aplicației mobile, revizuiește și acceptă instrucțiunile de utilizare și sfaturile de siguranță în trafic și pornește în cursă, evident respectând toate regulile de circulație. O dată ajuns la destinație, parchează trotineta într-un loc unde să nu încurce traficul rutier sau pietonal, face o poză din aplicație pentru a-l ajuta pe următorul lup urban să localizeze trotineta, și blochează – tot din aplicație – mijlocul de transport.

„Ne propunem să oferim cel mai accesibil serviciu de mobilitate urbană de tip „last mile” destinat distanțelor scurte și medii, de la stația de transport public sau cea mai convenabilă parcare până la destinația finală a utilizatorului”, spune Paltineanu.

Modelul de tarifare are două direcții, va presupune un abonament lunar sau o soluție „pay-as-you-go” (cu o taxă de pornire și tarifare la minut de utilizare), în funcție de alegerea utilizatorului.

„Suntem în curs de finalizare a ofertei de tarifare, vrem să oferim un serviciu de transport având costuri ce nu se vor resimți în buzunarele românilor care vor folosi trotinetele Wolf-e pentru a ajunge de la stațiile de metrou/transport public până la facultate sau clădirea de birouri unde își desfășoară activitatea”, adaugă purtătorul de cuvânt.

De asemenea, Flow, un start-up românesc, urmează să lanseze un serviciul similar în această primăvară. Potrivit informaţiilor postate pe site, compania va pune 1.000 de trotinete electrice la dispoziţia persoanelor din principalele oraşe din România.

ECONOMICA.NET a solicitat mai multe informaţii companiei şi le vom publica în momentul în care le vom primi.

Te-ar mai putea interesa și
Cancelarul german Olaf Scholz are probleme. SPD, partidul său, e cotat în sondaje cu 15%, sub jumătate față de conservatorii germani
Cancelarul german Olaf Scholz are probleme. SPD, partidul său, e cotat în sondaje cu 15%, sub jumătate față de conservatorii ...
Cancelarul german Olaf Scholz urma să candideze pentru un al doilea mandat la viitoarele alegeri anticipate, după ce popularul său ministru al Apărării Boris Pistorius - un posibil înlocuitor -......
Analiza SWOT a industriei din România. Punctele tari și amenințările sectorului care asigură 20% din PIB
Analiza SWOT a industriei din România. Punctele tari și amenințările sectorului care asigură 20% din PIB
Un proiect de hotărâre de guvern privind aprobarea unei strategii naționale privind dezvoltarea industriei până în ...
Simtel a intrat în Republica Moldova cu divizia de trading de energie electrică
Simtel a intrat în Republica Moldova cu divizia de trading de energie electrică
Grupul antreprenorial românesc Simtel a intrat pe piața de energie electrică din Republica Moldova, cu deschiderea filialei ...
Cel mai mare proprietar de malluri din România accelerează puternic pe energie verde. Construiește primul său parc fotovoltaic de 50 MW și are în plan încă unul de 100 MW
Cel mai mare proprietar de malluri din România accelerează puternic pe energie verde. Construiește primul său parc fotovoltaic ...
Dezvoltatorul NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri din România, va începe construcția primului parc fotovoltaic ...