Vânzările de autoturisme Dacia în Europa au crescut cu aproape 22% în martie

Vânzările de autoturisme Dacia au înregistrat în martie un avans de 21,6% în Europa, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a urcat la 3,4%, de la 2,7% în perioada similară din 2018, conform statisticilor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) publicate miercuri.
Economica.net - mie, 17 apr. 2019, 08:27
Vânzările de autoturisme Dacia în Europa au crescut cu aproape 22% în martie

Datele statistice sunt valabile pentru ţările Uniunii Europene şi cele ale Asociaţiei Europene a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat luna trecută la 59.475 de unităţi, în creştere faţă de martie 2018 (48.925 vehicule).

Grupul francez Renault a raportat în martie o creştere a vânzărilor de 2,1%, în timp ce restul marilor producători auto au înregistrat scăderi, de la minus 15,5% la Ford şi minus 14% la Daimler, la minus 1,7% la PSA Peugeot Citroen şi minus 0,6% la grupul Volkswagen.

În primele trei luni din acest an, livrările de autoturisme Dacia au înregistrat o creştere de 12,6% în Europa, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a urcat la 3,5%, de la 3% în perioada similară din 2018. Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat la 145.582 de unităţi, în creştere faţă de perioada ianuarie – martie 2018 (129.261 vehicule).

Grupul francez Renault a raportat în primele trei luni din acest an o creştere a vânzărilor de 0,6%, în timp ce restul marilor producători auto au înregistrat scăderi, de la minus 10,3% la Ford şi minus 5,5% la Daimler, la minus 2,4% la grupul Volkswagen şi minus 1,2% la PSA Peugeot Citroen.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

 

Lituania, Danemarca şi România, cel mai semnificativ avans al vânzărilor auto din Europa

Înmatriculările de autoturisme noi în Europa au scăzut cu 3,6% în martie, în timp ce Lituania, Danemarca şi România au raportat cel mai puternic ritm de creştere, conform statisticilor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) publicate miercuri.

Datele statistice sunt valabile pentru ţările Uniunii Europene şi cele ale Asociaţiei Europene a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

Luna trecută, au fost livrate în Europa aproximativ 1,77 milioane de vehicule, faţă de 1,83 milioane de unităţi în perioada similară din 2018. Cel mai semnificativ avans a fost raportat în Lituania (43,8%), Danemarca (33,2%) şi România (20,8%).

Toate marile pieţe auto au raportat scăderi în martie: de la minus 9,6% în Italia, la minus 4,3% în Spania, minus 3,4% în Marea Britanie, minus 2,3% în Franţa şi minus 0,5% în Germania.

Înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea Europeană au scăzut în primele trei luni din acest an cu 3,2%, fiind livrate aproximativ 4,14 milioane de vehicule, faţă de 4,28 milioane de unităţi în perioada similară din 2018. Cel mai semnificativ avans a fost raportat în Lituania (58,2%), România (25,1%) şi Danemarca (16,4%).

Marile pieţe auto au avut evoluţii mixte în perioada ianuarie – martie 2018: o creştere uşoară în Germania (0,2%) şi scăderi în Spania (minus 6,9%), Italia (minus 6,5%), Marea Britanie (minus 2,4%) şi Franţa (minus 0,6%).

Te-ar mai putea interesa și
Trump a tăiat 7,3% din prețul mondial al aurului. Cât câștigi dacă investești în aur? Prin ETF cam 32% în ultimul an, în lingouri între 25% – 29%
Trump a tăiat 7,3% din prețul mondial al aurului. Cât câștigi dacă investești în aur? Prin ETF cam 32% în ultimul ...
Dacă războiul din Ucraina a crescut cu 10% prețul aurului în doi ani, victoria lui Donald Trump la președinția SUA a tăiat 7,3% in zece zile. Cu toate acestea, cei care investesc în aur și......
Finanțarea deficitului bugetar ne crește dobânda la credite. Lichiditatea din piața bancară a scăzut și ROBOR și-a reluat creșterea
Finanțarea deficitului bugetar ne crește dobânda la credite. Lichiditatea din piața bancară a scăzut și ROBOR și-a ...
În ultimele 10 zile, ROBOR la 3 luni și cel la 6 luni a crescut cu 20 de puncte de bază, semn că bancile au împrumutat ...
Surpriză de proporții la alegerile prezidențiale, turul 1: După numărarea a peste 60% din voturile din țară, Călin Georgescu este pe pimul loc
Surpriză de proporții la alegerile prezidențiale, turul 1: După numărarea a peste 60% din voturile din țară, Călin ...
Candidatul independent Călin Georgescu este pe pe primul loc în preferințele alegătorilor in țară după numărarea ...
Referendumul din București a trecut în favoarea lui Nicușor Dan. Primarul solicită Parlamentului să țină cont de voința bucureștenilor
Referendumul din București a trecut în favoarea lui Nicușor Dan. Primarul solicită Parlamentului să țină cont de voința ...
Votul de la referendumul local trebuie confirmat de Parlament, iar partidele politice nu pot să ignore voinţa a 500.000 ...