Obiceiurile de cumpărare ale generaţiei Millennials determină companiile să accelereze investiţiile în IT – studiu

Cheltuielile cu tehnologiile și serviciile care permit transformarea digitală a proceselor de business, a produselor şi companiilor sunt estimate să atingă aproape 2.000 de miliarde de dolari în 2022, la nivel global, potrivit unui studiu realizat de International Data Corporation. În acelaşi timp, un studiu coordonat de The Economist Intelligence Unit arată că, în acest an, 83% dintre companii vor majora investiţiile în digitalizare, cu scopul de a alimenta viitoare transformări digitale pentru a rămâne competitive, a reduce costurile şi a majora profitabilitatea.
Economica.net - mar, 23 apr. 2019, 08:54
Obiceiurile de cumpărare ale generaţiei Millennials determină companiile să accelereze investiţiile în IT - studiu

Toate acestea în contextul în care generația Millennials este cea care, în prezent, are cea mai mare putere de cumpărare dintre toate generațiile, cheltuiește cel mai mult și va avea un impact economic major în industriile de retail, banking, telecom, asigurări, sănătate, media etc.

„Investițiile în IT vor crește într-un ritm accelerat în următorii ani. Iar companiile care fac o prioritate din transformarea digitală și care sunt preocupate, în special, de îmbunătățirea experienței clienților prin adoptarea de soluții inovatoare pot atinge o eficiență operațională semnificativă”, spune Rafael Campos, Sales VP pentru Europa la VTEX, furnizor global de soluții eCommerce în cloud pentru companii mari și una dintre cele mai importante platforme eCommerce din lume.

Ponderea clienților din generația Millennials devine tot mai mare în numărul total de clienți care comandă online, acesta fiind, de asemenea, unul dintre factorii importanți de creștere a pieței de comerț electronic din România.

Principalele direcții de investiții ale retailerilor online

Principala prioritate pentru industria de retail este, în prezent, implementarea unei strategii omnichannel care, la nivel mondial, va genera investiții de peste 27 de miliarde de dolari următorii 3 ani în platforme omnichannel de comerț, în experiențe virtuale augmentate, în marketing contextualizat și în soluții de plăți de generație următoare.

„În România, investițiile în IT, în software și procese, au fost făcute exclusiv de către marii jucători. Însă, în prezent, companiile pot accesa soluții de software as a service, fără să fie nevoie de infrastructură; o astfel de variantă este mai ieftină decât o dezvoltare internă, mai rapid de implementat și este potrivită pentru aproape orice nevoie de afaceri”, a subliniat Campos, în ceea ce privește posibilitatea companiilor de a accesa diferite astfel de soluții.

„Acum câțiva ani, companiile își construiau propria infrastructură. În zilele noastre, acestea pot avea acces la infrastructura cea mai largă, sigură și de încredere, în doar câteva click-uri. Cu mai puțin de 10 ani în urmă, companiile erau preocupate de versiunile de software instalate, de actualizări etc. Acum, la o simplă căutare pe Google, pot găsi o mie de soluții cloud pentru nevoile lor de afaceri”.

Platforma VTEX rulează în peste 3.000 de magazine online, din peste 25 de țări, și este utilizată de retaileri și branduri de top, precum Sony, Walmart, McDonalds, Whirlpool, Coca-Cola, Lancôme, Pandora, Avon și LEGO. În 2017 și 2018, VTEX a fost inclus în clasamentul Gartner Magic Quadrant pentru comerț digital.

Te-ar mai putea interesa și
Tarom a contractat un Airbus A320 de la Dan Air
Tarom a contractat un Airbus A320 de la Dan Air
Tarom a încheiat un parteneriat cu Dan Air şi a contractat, în regim ACMI (Aircraft, Crew, Maintenance, Insurance), o aeronavă necesară în perioada sezonului de iarnă, în lunile decembrie şi......
Tribunalul obligă Administrația de Apă Dobrogea Litoral sa comunice studiile de ecotoxicitate pentru proiectul Neptun Deep
Tribunalul obligă Administrația de Apă Dobrogea Litoral sa comunice studiile de ecotoxicitate pentru proiectul Neptun ...
Tribunalul Bucureşti obligă Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral şi Institutul Grigore Antipa să comunice ...
Autostrada A1, închisă din cauza rafalelor de vant care ajung la 120 km/h
Autostrada A1, închisă din cauza rafalelor de vant care ajung la 120 km/h
Autostrada A1 a fost închisă vineri dimineaţa, între Sibiu şi Boiţa, din cauza vântului puternic, a informat DRDP ...
Producția de mașini a României a urcat cu 19%, după primele zece luni din 2024, până la 466.838 de unități. Câte automobile au făcut Dacia şi Ford
Producția de mașini a României a urcat cu 19%, după primele zece luni din 2024, până la 466.838 de unități. Câte ...
Raportul ACAROM cu privire la producția de mașini a României arată că, în perioada ianuarie - octombrie 2024 au fost ...