Sigfox, rețea globală dedicată IoT, se lansează în România

Sigfox, un startup din Franța care furnizează servicii pentru tehnologia IoT (Internet of Things), s-a lansat în România prin partenerul local Simple IoT. Firma estimează că, până în 2030, toate obiectele care conțin cel puțin un circuit electronic vor fi conectate la internet într-un fel sau altul.
Lidia Neagu - mar, 14 mai 2019, 11:27
Sigfox, rețea globală dedicată IoT, se lansează în România

Sigfox, companie franceză înființată în 2010, este rețeaua IoT cu cea mai mare creștere la nivel global în ceea ce privește piețele acoperite, gama variată de aplicabilitate și numărul de producători de dispozitive dedicate. În prezent, prin extinderea în cele 60 de țări, Sigfox va deservi nevoile de conectivitate IoT pe teritorii cu populație însumată de peste un miliard de oameni.

La ora actuală, în ecosistemul Sigfox există peste 700 device-uri de la peste 650 firme, iar numărul acestora crește exponențial. Rețeaua operează în spectru liber spre utilizare prin reglementările de la nivel european, iar toți operatorii din rețeaua Sigfox sunt interconectați într-o singură rețea.

Rețeaua globala Sigfox permite conectarea la internet într-un mod simplu și eficient a miliarde de dispozitive, cu un consum redus de energie.

Potențialul României, unul foarte mare

Firma estimează că în următorii zece ani toate obiectele care conțin cel puțin un circuit electronic vor fi conectate la internet într-un fel sau altul.

„Până în 2030, estimăm că toate obiectele care conțin cel puțin un circuit electronic vor fi conectate la internet într-un fel sau altul. Acestea sunt obiecte care se vor regăsi în fiecare aspect al vieții noastre de zi cu zi. Putem afirma că, în prezent, șapte din zece nevoi de conectivitate IoT pot fi soluționate folosind Sigfox. Potențialul României pentru această piață este unul foarte mare și estimăm că în următorii cinci-zece ani vor fi adoptate peste 20 milioane de device-uri conectate prin Sigfox”, a declarat Emma Park, vicepreședinte pentru Europa, Sigfox.

Printre investitorii globali ai companiei se numără companii de top precum: Samsung, Salesforce, Intel Capital, Total, Engie, Eutelsat, Telefonica sau Mitsubishi Heavy Industries, în timp ce printre clienții de la nivel mondial care utilizează soluțiile de conectivitate propuse de Sigfox se numără: Groupe PSA, Michelin, Total, Free, Securitas, Bosch, Louis Vuitton, Nestle sau Danone.

Soluțiile Simple Iot

Potrivit reprezentanților companiei, soluțiile Simple IoT au o aplicabilitate mare în diferite domenii precum: transport și logistică, monitorizarea utilităților prin smart metering, smart buildings, retail și cold-chain, asigurări și e-health, agricultură și mediu, smart city etc. Printre beneficiile utilizării rețelei se numără informațiile și datele precise despre business, creșterea competitivității, extinderea afacerii, îmbunătățirea experienței clienților, dar și automatizarea proceselor de business.

„Piața de Internet of Things este mai mare decât pare la prima vedere. Nevoile clienților sunt foarte diverse și se regăsesc într-o gamă foarte variată de domenii. Primele proiecte demarate de Simple IoT în România au avut ca premisă două nevoi fundamentale ale clienților: prima se referă la informații pe care nu le puteau obține sau care aveau un cost de obținere foarte ridicat și cea de-a doua, cu un impact mai larg, se referă la utilizarea eficientă a resursei umane, mai ales în contextul dificultăților găsirii forței de muncă, în activitățile relevante business-ului și degrevarea acestora de activități repetitive și simple”, declară Dan Vlad, CEO & Founder Simple IoT.

În prezent, rețeaua Simple IoT are acoperire în orașe mari din România precum: București, Ploiești, Constanța, Brașov, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Cluj-Napoca, Timișoara și Arad, iar până la finalul anului, operatorul IoT estimează că va acoperi peste 50% din populația României.

Dan Vlad este CEO-ul și fondatorul companiei Simple IoT, cu peste 10 ani experiență în dezvoltarea produselor și peste 8 ani experiență în dezvoltarea și optimizarea proceselor de livrare. Printre investitori se numără Alexandru Lăpușan, CEO & Founder Zitec, Dragoș Dinu, ex-CEO Țiriac Holding și A&D Pharma și Laurențiu Scheușan, ex-CEO Labormed Alvogen.

Fondată în 2010, Sigfox are sediul central în Franta și birouri în Madrid, Munchen, Boston, Dallas, San Jose, Dubai, Singapore, Sao Paulo și Tokio.

Te-ar mai putea interesa și
O navă chineză e suspectată în ancheta privind secționarea a două cabluri de telecomuncații din Marea Baltică
O navă chineză e suspectată în ancheta privind secționarea a două cabluri de telecomuncații din Marea Baltică
O navă chineză imobilizată de trei zile în apropierea coastelor Danemarcei se află în centrul suspiciunilor şi demersurilor diplomatice în investigaţiile care caută să elucideze......
Ucraina va primi un nou ajutor de la Banca Mondială, în scopuri sociale și umanitare
Ucraina va primi un nou ajutor de la Banca Mondială, în scopuri sociale și umanitare
Ucraina va primi în curând 4,8 miliarde de dolari de la Banca Mondială în scopuri sociale şi umanitare, a anunţat vineri ...
TikTok anunță că a luat măsuri pentru protejarea integrității alegerilor în România. Platforma colaborează cu ONG-ul Funky Citizens în acest demers
TikTok anunță că a luat măsuri pentru protejarea integrității alegerilor în România. Platforma colaborează cu ONG-ul ...
TikTok anunță că își reafirmă angajamentul, în contextul alegerilor prezidențiale și parlamentare din România, ...
Pentru Germania e greu de imaginat că-l va aresta pe Benjamin Netanyahu dacă va intra în țară, în ciuda mandatului CPI
Pentru Germania e greu de imaginat că-l va aresta pe Benjamin Netanyahu dacă va intra în țară, în ciuda mandatului CPI
Guvernul de la Berlin a dat vineri de înţeles că Germania nu-l va aresta pe premierul israelian Benjamin Netanyahu dacă ...