Această sumă a fost alocată în bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale la Capitolul Cheltuieli de capital, Titlul 51 Transferuri între unităţi ale administraţiei publice, încă din luna februarie a anului 2019, precizează sursa citat.
Adoptarea acestui act normativ va determina creşterea calităţii actului educaţional şi desfăşurarea activităţilor şcolare într-un cadru sigur şi modern în învăţământul preuniversitar.
Prin această măsură se urmăreşte asigurarea de condiţii optime, precum şi acces egal şi sporit la o educaţie de calitate pentru peste 61.500 de elevi.
Reamintim că în anul 2017, în reţeaua de învăţământ preuniversitar de stat funcţionau 2.219 unităţi de învăţământ cu grupuri sanitare situate în curte, fără apă curentă şi fără canalizare. În urma măsurilor întreprinse de Executiv şi autorităţile locale, la începutul anului 2019, în reţeaua de învăţământ preuniversitar de stat mai funcţionau 1.180 de şcoli cu grupuri sanitare neconforme, dotate necorespunzător sau amplasate în exteriorul construcţiilor de învăţământ.
Comunicat MEN mai precizează că sumele alocate de Executiv vin în completarea sumelor repartizate din bugetul local, astfel fiind sprijinite autorităţile locale în responsabilitatea cărora se află infrastructura şcolară.