Hala Laminor a fost ultima construită în cadrul Uzinelor Malaxa, devenite 23 August pe vremea comuniștilor, a fost parte a Faur SA după 1989 și, ca majoritatea uzinelor din Bucureşti, a devenit o ruină prin anii 2000. După achiziția din 2014, Primăria Sectorului 3 a lansat ideea dezvoltării unui complex rezidential cu turnuri de 25 de etaje, dar s-a renunțat la idee. Zona va deveni centru de divertisment și cultural pe 35.000 mp, iar pentru restul suprafeței Primăria caută un dezvoltator partener care să dezvolte un centru comercial.
Și dacă la centrul de divertisment au început lucrările, iar în zonă se va amenaja o sală cu o capacitate de 2.000 de locuri, plus trei săli pentru spectacole de teatru, cu câte 500 de locuri fiecare, și alte cinci săli atelier pentru spectacole și evenimente și cel mai mare centru acvatic de facilitățile căruia elevii din Sectorul 3 vor beneficia gratuit, dezvoltatorii nu par a fi atrași de propunerea PS3, care solicită un preț de pornire de 174 de euro/mp într-un parteneriat încheiat pe 50 de ani.
„Sper că anul acesta lucrările la proiect se vor termina și ne vom bucura de investiție”, spune Robert Negoiță, primarul Sectorului 3.
În luna februarie 2017 Primăria a primit avizul Comisiei de Cultură pentru punerea în siguranță a clădirii monument Hala Laminor, pentru Planul Urbanistic Zonal, Autorizație de construire în regim de urgență pentru punerea în siguranță. Ulterior Primăria Sectorului 3 a primit în luna mai din partea Ministerului Culturii și Identității Naționale avizul privind Planul Urbanistic Zonal de restaurare și conversie urbană pentru Hala Laminor.
De asemenea, s-a primit aviz favorabil pentru realizarea unor alei, în incinta imobilului, menite să faciliteze executarea lucrărilor asupra monumentului istoric, și pentru realizarea unui spațiu de tip esplanadă în zona de S-E a halei.
Întrebarea e dacă PS 3 va reuși să găsească un investitor care să dezvolte centrul comercial, dispus și cu potențialul să facă investițiile necesare, astfel încât un nou mall să apară în București valorificând o zonă abandonată.