Este clar că Netflix domină piaţa, însă tarifele şi conţinutul diferă de la ţară la ţară. De exemplu, abonaţii din SUA se bucură de cea mai mare selecţie de titluri, însă nu primesc cea mai bună valoare pentru bani.
Un studiu realizat de comparitech.com, arată o disparitate mare cu privire la costul pe titlu între diferite țări. Datorită prețului ieftin și a numărului de titluri disponibile, Columbia, India și Canada sunt, de fapt, țările cele mai rentabile pentru a viziona Netflix.
Nu numai că numărul de titluri disponibile variază foarte mult între țări, dar până la urmă ce contează este valoarea pentru bani a abonamentelor Netflix. Cu o diferență de aproape 100% dintre țările cel mai puțin rentabile și cele mai rentabile, este clar că unii clienți primesc o ofertă net superioară.
În acest context, România se clasează undeva la mijloc între cele 78 de ţări analizate. Astfel, în România avem o selecţie de 4.450 de titluri, din care 3.101 de filme şi 1.349 de seriale, la un cost mediu de 0,00202 dolari. La nivel mondial, costul mediu al unui titlu este de 0,00211 dolari.
De observat din tabelul de mai sus este că abonaţii din ţările europene plătesc aproape întotdeauna mai mult decât restul lumii. Autorii studiului spun că motivul pentru acest lucru este neclar fără a avea cercetări suplimentare, însă se poate datora unor impozite mai mari în aceste țări.
Dacă cel mai ieftin abonament raportat la numărul de titluri disponibile este în Columbia, Brazilia şi Pakistan, oamenii din Elveţia şi ţările nordice (Danemarca, Norvegia şi Suedia) plătesc cel mai mult.
Potrivit acestor statistici, locuitorii din Elveția, plătesc cu circa 35% mai mult pentru accesul Netflix (+3,55 de dolari) decât clientul mediu. Costul din această ţară este cu 6,5 dolari (aproximativ 75%) mai mult decât cel mai ieftin loc, Columbia.
Netflix users spent 140 million hours a day watching content