Orbulescu (Napolact): În România e necesar mai mult lapte decât există

În România e necesar mai mult lapte decât există, susţine directorul de marketing al companiei FrieslandCampina, Răzvan Orbulescu, referindu-se la producţia de lapte a fermierilor români.
Economica.net - mie, 24 iul. 2019, 13:06
Orbulescu (Napolact): În România e necesar mai mult lapte decât există

„În România e necesar mai mult lapte decât există. Noi (brandul Napolact, n.red.) avem o restricţie din punctul ăsta de vedere, că noi am promis chestia asta, că folosim numai lapte din Ardeal, deci trebuie să ne ţinem de promisiune. Dar România e o ţară care are nevoie de mai mult lapte”, a afirmat reprezentantul FrieslandCampina, întrebat de AGERPRES cu privire la cantitatea insuficientă de lapte livrată de fermierii români în sezonul rece.

Acesta a asigurat că Napolact foloseşte numai lapte produs de fermierii români.

„Noi am promis chestia asta şi ne ţinem de vorbă”, a spus directorul de marketing al FrieslandCampina.

Directorul general al FrieslandCampina, Cornel Cărămizaru, a întărit afirmaţia acestuia.”(Pentru brandul Napolact, n.red.) numai lapte românesc, noi folosim tot timpul anului numai lapte românesc”, a subliniat Cărămizaru.

Acesta afirmă că vechea problemă a volumului mic de lapte livrat iarna de fermierii români nu s-a rezolvat până în prezent.

„Bineînţeles că există un minus (mai puţin lapte disponibil iarna la fermieri, n.red.). Deci din punct de vedere al cantităţii nu e la fel ca vara. Pentru Napolact există suficient (lapte românesc iarna, n.red.). În continuare avem aceeaşi problemă cu sezonalitatea, în continuare fermierii produc mai mult lapte vara decât iarna. (…) Noi folosim destul de mult fermieri care scot vacile pe păşuni, facem asta destul de mult, mai ales în Ardeal, unde păşunile sunt destul de multe. Sunt multe ferme care în continuare, imediat cum a dat iarba, scot vacile afară, dar asta creşte productivitate, deci avem o cantitate mai mare de lapte. Colectăm mai mult lapte şi încercăm să echilibrăm, vara e un pic mai greu, nu cred că o să putem rezolva, e o chestiune asumată de către noi, eu cred că în timp fermierii vor putea să îşi echilibreze producţia, lucrăm cu ei pentru asta, dar în principiu e o problemă care rămâne”, a comentat directorul general al FrieslandCampina.

Acesta a explicat că FrieslandCampina foloseşte pentru produsele Milli şi Oke acea cantitate de lapte românesc care e vara în excedent.

„Acesta e motivul pentru care noi avem în continuare Milli şi Oke, pentru că o parte din laptele care e în excedent vara îl punem în Milli şi Oke, nu îl aruncăm, şi atunci în perioadele de iarnă când nu avem lapte, avem două sau trei luni când nu e suficient lapte, atunci putem să folosim pentru acestea (Milli şi Oke, n.red.) lapte din alte surse. Noi nu avem numai limitarea de a nu lua lapte din altă ţară, noi avem o limitare mai strictă decât asta, noi nu luăm lapte decât din Ardeal. Eu cred că în timp se va echilibra această balanţă, pentru că e bine şi pentru fermier, pentru că şi fermierul are o presiune foarte mare vara, şi atunci dacă putem să contractăm o cantitate egală şi vara şi iarna, toată lumea e liniştită, nu mai e nici o problemă, toată lumea câştigă”, a adăugat directorul general al FrieslandCampina.

Te-ar mai putea interesa și
Turcia – Erdogan va discuta cu secretarul general al NATO, Mark Rutte, despre războiul din Ucraina
Turcia – Erdogan va discuta cu secretarul general al NATO, Mark Rutte, despre războiul din Ucraina
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va discuta luni despre cele mai recente evoluţii din războiul Rusia-Ucraina cu secretarul general al NATO, Mark Rutte, în cadrul vizitei acestuia la Ankara,......
Cristian Buşoi, despre conducerea PNL: Există argumente extrem de puternice în favoarea lui Ilie Bolojan
Cristian Buşoi, despre conducerea PNL: Există argumente extrem de puternice în favoarea lui Ilie Bolojan
Liberalul Cristian Buşoi a declarat luni că există argumente "extrem de puternice" în favoarea lui Ilie Bolojan pentru ...
ROBOR a urcat la 5,81% pe an
ROBOR a urcat la 5,81% pe an
Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, ...
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Companiile care achiziţionează şi utilizează sisteme de Inteligenţă Artificială (IA) cu grad ridicat de risc la locul ...