Cel mai mare operator european de telecomunicaţii estimează în acest an o creştere de 3% a profitului ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare, după cheltuielile pentru chirii (EBITDAAL) la 23,9 miliarde de euro, faţă de 24,70 miliarde de euro previzionat de analişti. De asemenea, fluxul de numerar ar urma să crească în 2019 cu 11,7%, la 6,7 miliarde de euro. Analiştii estimau un flux de numerar de 6,90 miliarde de euro.
În trimestrul doi din 2019, profitul ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare, după cheltuielile pentru chirii (EBITDAAL) a urcat la 6,28 miliarde de euro (şapte miliarde de dolari), de la 5,87 miliarde de euro, în timp ce veniturile au crescut cu 7,1%, la 19,66 miliarde de euro, de la 18,37 miliarde de euro.
În perioada aprilie-iunie 2019, fluxul de numerar a ajuns la 1,54 miliarde de euro, sub estimările analiştilor.
Anul acesta, acţiunile Deutsche Telekom au scăzut cu 1,3% la Bursa de la Frankfurt, o evoluţie mai bună faţă de declinul de 3,5% înregistrat de indicele din sectorul telecomunicaţiilor Stoxx Europe 600.
Luna trecută, T-Mobile USA Inc, subsidiara din SUA a Deutsche Telekom AG, a obţinut aprobarea autorităţilor antitrust pentru preluarea rivalei Sprint Corp, deţinută de grupul nipon SoftBank, într-o tranzacţie de 26 de miliarde de dolari, a anunţat Departamentul american al Justiţiei.
Acordul, care va combina al treilea şi al patrulea mare jucător pe piaţa americană de telecomunicaţii, va stimula dezvoltarea tehnologiei 5G, consideră analiştii.
Directorul general al T-Mobile, John Legere, care va conduce entitatea combinată, a afirmat că în urma tranzacţiei consumatorii vor beneficia de reţea 5G la preţuri mai scăzute şi de o calitate mai bună. De asemenea, vor fi create mii de locuri de muncă iar economiile realizate de cele două companii sunt evaluate la 43 de miliarde de dolari.
Deutsche Telekom AG este cea mai mare companie europeană de telecomunicaţii, cu operaţiuni în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, precum şi în Marea Britanie.
Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul ‘T’.