Huawei a prezentat oficial sistemul de operare dezvoltat ca alternativă la Android

Huawei a prezentat oficial sistemul de operare dezvoltat ca alternativă la Android în caz că SUA va bloca accesul companiilor chineze la produsele companiilor americane. Harmony OS este denumirea pentru Europa a sistemului de operare pe care Huawei speră să nu fie nevoită să-l folosească. Pe piaţa chineză aceste se numeşte Hongmeng.
Economica.net - vin, 09 aug. 2019, 13:57
Huawei a prezentat oficial sistemul de operare dezvoltat ca alternativă la Android

Producătorul chinez a prezentat în cadrul evenimentului Huawei Developer Conference Harmony OS, un sistem de operare despre care CEO-ul Richard Yu spune că este mai rapid şi mai sigur decât Android, potrivit News.ro.

Harmony OS a fost dezvoltat în primul rând pentru dispozitive din sfera Internet of Things, precum display-uri inteligente, difuzoare inteligente sau accesorii purtabile, însă şeful companiei spune că, în caz de necesitate, poate fi oricând instalat în locul Android-ului.

Huawei va continua să folosească Android pe dispozitivele sale mobile şi va apela la Harmony OS doar când şi dacă i se va interzice accesul la resursele sistemului de operare dezvoltat de Google.

Sistemul de operare pe bază de microkernel este construit pe o platformă open-source şi se poate adapta la o gamă largă de categorii de produse.

Spre deosebire de Android, spun cei de la Huawei, Harmony OS este mai eficient pentru că nu conţine cod redundant, mecanisme depăşite din punct de vedere tehnic şi nici nu suferă de problema fragmentării.

Pentru că microkernel-ul este izolat de kernel-urile externe, Harmony OS ar trebui să ofere un nivel mai bun de securitate decât Android şi nu numai.

Sistemul celor de la Huawei, susţine şeful companiei, este şi mai rapid, deoarece alocă resursele mai eficient pe baza unui sistem de analiză şi predicţie în timp real. Android se bazează pe destul de învechitul kernel de Linux.

Yu spune că Huawei lucrează la Harmony OS din 2017 şi că va lansa la anul deja a doua versiune.

Producătorul chinez se află sub ameninţarea restricţionării accesului la tehnologiile dezvoltate de companiile americane, printre care se află şi Android. Huawei este acuzat că reprezintă un risc de securitate pentru Statele Unite din cauza legăturilor strânse cu regimul comunist de la Beijing.

Te-ar mai putea interesa și
Drum Expres Arad – Oradea: CNSC a admis parțial contestația Nurol, după ce ucrainenii de la Automagistral au fost desemnați câștigători pentru lotul 3
Drum Expres Arad – Oradea: CNSC a admis parțial contestația Nurol, după ce ucrainenii de la Automagistral au fost ...
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a admis în parte contestația turcilor de la Nurol la licitația pentru construcția lotului 3 al Drumului Expres Arad - Oradea. Amintim......
CFR S.A despre traficul feroviar. Pe ruta Roşiori Nord – Craiova sunt întârzieri pentru că s-a rupt o șină
CFR S.A despre traficul feroviar. Pe ruta Roşiori Nord – Craiova sunt întârzieri pentru că s-a rupt o șină
Traficul feroviar este deschis, la această oră, pe toate magistralele de cale ferată, iar circulaţia trenurilor este ...
UE vrea să introducă restricţii la importurile de alimente, după modelul Trump
UE vrea să introducă restricţii la importurile de alimente, după modelul Trump
Uniunea Europeană (UE) intenţionează să blocheze importul anumitor produse alimentare care nu respectă diferite criterii, ...
Anunț de la Premier Energy pentru clienți. Ce se întâmplă cu prețurile la energie electrică
Anunț de la Premier Energy pentru clienți. Ce se întâmplă cu prețurile la energie electrică
Premier Energy Furnizare, unul dintre marii furnizori de energie electrică pentru clienții casnici, a transmis clienților ...