„Lotul 4 a fost recepţionat dar, fără bretelele de pe lotul 3, nu putem deschide circulaţia. Se discută acum să se recepţioneze bretelele ca obiect separat”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
UPDATE 19:50 Spaniolii joacă tare: refuză recepția doar pentru bretele
Constructorul de pe lotul 3 a refuzat recepția parțială pe bretele, potrivit lui Șerbănescu. „Ca atare, nu putem să deschidem circulația pe lotul 4 pentru că nu avem descărcare, deși lotul 4 e recepționat deja”, continuă purtătorul de cuvânt al CNAIR.
Amintim că pe lotul 3, al spaniolilor de la Comsa, a fost refuzată luni începerea recepţiei din cauza că nu erau întrunite condiţiile de calitate a lucrărilor.
„Consultantul a recomandat să nu înceapă recepţia pe lotul 3”, a explicat reprezentantul CNAIR.
Pe lotul 3 au fost constatate mai multe neconformităţi, au spus pentru ECONOMICA.NET surse apropiate situaţiei. De asemenea, conform unor imagini surprinse pe acest lot, aici s-au format ravene în taluz şi fisuri (foto jos).
Carlos Lorenzo Briz, country manager Comsa Romania, Croaţia şi Suedia, nu a putut fi contactat până la momentul publicării acestui articol.
Rămâne de văzut cum se va termina telenovela cu spaniolii de la Comsa. Cert este că fără bretelele construite de ei la Nodul Ilia, nu se poate deschide circulaţia nici pe lotul lui Umbărescu.
Lipsă vopsea marcaj, Autostrada Lugoj – Deva, lot 3
Contractul pentru lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva (A1), în lungime de 22,14 kilometri, a fost atribuit în 2013 asocierii Tehnostrade – Spedition UMB, pentru suma de 419,4 milioane de lei.
De asemenea, contractul pentru realizarea celor 21,14 de kilometri ai lotului 3, în valoare de aproape 580 de milioane de lei, a fost atribuit în 2013 asocierii S.C. Teloxim Con S.R.L.– COMSA S.A.– Aldesa Construcciones S.A. – Arcadis Eurometudes S.A.