Compania e deținută de offshore-ul cipriot Linkright Limited, iar administrator e omul de afaceri Dan Henri Solomon, implicat și în preluarea Pallazo Ducale vândut de Plaza Centers către Long Bridge Electric pentru ceva mai mult de un milion de euro în 2015.
Cele maximum 11 etaje înălțime ale proiectului corespund cu preferințele clienților români, care preferă să locuiască la maximum etajul 11, dar scutește dezvoltatorul de costuril suplimentare ale instalației de protecție la foc, care cresc odată cu înălțimea, iar numărul de apartamente din proiect e estimat de Economica.net la circa 800.
Compania Long Bridge Connect GR avea anul trecut, conform datelor termene.ro, capitaluri proprii de 10,8 milioane de lei, datorii de 14,3 milioane lei și o pierdere netă de 586.000 de lei.
Compania e cunoscută și pentru faptul că înainte de criza din 2008 a vândut cinci terenuri cu o suprafață totală de 30 de hectare către Immoeast, între timp înghițită de Immofinanz, cu circa 180 milioane de euro.
Piața rezidențială, deși și-a mai pierdut din avânt în ultimele luni,afectată atât de creșterea costurilor de construcție, de lipsa forței de muncă, dar și de reducerea gradului de îndatorare la maximum 45% impusă de BNR, se păstrează activă, iar un eventual recul e previzionat să apară cel mai repede după alegerile din 2020.
Asta chiar dacă atât terenurile, cât și prețurile apartamentelor s-au majorat destul de mult, fără însă a repeta ritmul nebunesc de acum 12 ani, motiv pentru care evoluția pieței e încă relativ lină, deși ritmurile de vânzări din 2017 sau 2018 nu se mai întâlnesc în 2019 decât la dezvoltatorii care-și permit să mențină prețurile cât mai jos cu putință.
Potrivit indicelui imobiliare.ro, prețurile solicitate pentru locuințe sunt acum la nivelul de la începutul anului 2009, dar își continuă creșterea ușoară.