Universal Robots anunţă câştigătorii competiţiei Win a Robot 2019

Companiile Staer International din România și Estelio s.r.o. din Nitra, Slovacia, sunt câştigătoarele concursului "Win a Robot", lansat în luna septembrie de către Universal Robots, compania daneză lider mondial în domeniul roboticii colaborative.
Lidia Neagu - lun, 09 dec. 2019, 12:58
Universal Robots anunţă câştigătorii competiţiei Win a Robot 2019

În total, 856 de proiecte din 8 țări au fost înscrise pentru al doilea an de concurs, aspect care confirmă interesul substanțial al companiilor din Europa Centrală și de Est de a automatiza și astfel crește productivitatea. Companiile participante și-au putut înregistra proiectele pentru competiție de la începutul lunii septembrie până la sfârșitul lunii octombrie 2019.

Primul robot colaborativ, cobotul UR10, va merge în România, unde va ajuta compania Staer International, în special cu automatizarea proceselor de producție din industria mobilei. Mai exact, acesta va efectua sarcini de înșurubare, lustruire și preluare și plasare.

Staer are ca obiect principal de activitate producția de mobilă și numără aproximativ 300 de angajați. UR10 dispune de o sarcină utilă de până la zece kilograme și o rază de acțiune de până la 1300 milimetri, ceea ce îl face alegerea ideală pentru sarcini mai avansate, acolo unde este necesar să fie acoperite distanțe mai mari și să fie transportate încărcături grele.

Al doilea câștigător, care va intra în posesia cobotului UR5, este compania Estelio s.r.o. din Nitra, Slovacia. Estelio este o companie stomatologică care nu se teme să pună în practică tehnologii inovatoare. Cobotul UR5 îi va ajuta pe angajații actuali să taie foarte precis și să marcheze folia de plastic în producerea de aparate dentare invizibile prin printare 3D. UR5 cu o sarcină utilă de până la 5 kilograme este cel mai flexibil robot din portofoliul Universal Robots.

„Sunt foarte încântat că atât de multe proiecte și companii din regiunea CEE au participat la competiția noastră Win a Robot, organizată pentru al doilea an la rând. Este o mare onoare pentru Universal Robots să predăm doi dintre roboții noștri companiilor care au încredere în colaborarea dintre om și robot. Cred că roboții colaborativi inovatori de la UR vor ajuta la îmbunătățirea și îmbogățirea procesului de producție în ambele companii, scutind angajații de activitățile grele și monotone”, spune Slavoj Musílek, directorul Universal Robots pentru Europa Centrală și de Est, Rusia și CSI.

UR a schimbat paradigma automatizării în procesele de fabricație. În timp ce portofoliul său de coboți a ajutat producătorii să concureze, să câștige și să crească timp de o decadă, cea mai nouă soluție este construită să facă chiar mai mult. Spre deosebire de soluțiile tradiționale de automatizare care sunt costisitoare, complexe și periculoase, UR le oferă producătorilor de orice dimensiune ceea ce au nevoie pentru a accelera automatizarea cu coboți ușor de implementat, cu programare intuitivă și zero perturbări la liniile de producție sau la fluxurile de lucru.

Astăzi, UR are peste 39.000 de coboți care lucrează în întreaga lume. Aceștia îndeplinesc sarcini monotone și esențiale în câteva mii de medii de producție, inclusiv asamblare, preluare și amplasare, lustruire, paletizare, operarea mașinilor unelte și înșurubare. Cu UR+, un ecosistem deschis de produse certificate, și UR Academy, instruire gratuită online privind utilizarea roboților colaborativi, implementarea celor mai bune soluții de coboți pentru cerințele unice ale oricărei operațiuni de fabricație este eficientă și rentabilă, cu amortizare rapidă, cost total scăzut de proprietate și rentabilitate mare a investițiilor.

Te-ar mai putea interesa și
Cele mai mari tranzacții din România din anul 2024. Topul este condus de energia regenerabilă
Cele mai mari tranzacții din România din anul 2024. Topul este condus de energia regenerabilă
Piața de fuziuni și achiziții (M&A) din România a înregistrat 198 de tranzacții  în primele nouă luni ale anului 2024, marcând o creștere de 8,2% comparativ cu aceeași perioadă a anului......
Tezaur – O nouă ediţie a programului de emisiuni de titluri de stat începe pe 7 octombrie, cu dobânzi neimpozabile de până la 7%
Tezaur – O nouă ediţie a programului de emisiuni de titluri de stat începe pe 7 octombrie, cu dobânzi neimpozabile ...
Program Tezaur - Românii pot investi, începând de luni, 7 octombrie, în titluri de stat Tezaur cu maturităţi de 1, ...
Conceptul Embleme, soluția Renault pentru a reduce emisiile de CO2 cu 90% comparativ cu un vehicul echivalent de astăzi
Conceptul Embleme, soluția Renault pentru a reduce emisiile de CO2 cu 90% comparativ cu un vehicul echivalent de astăzi
Renault va prezenta la Mondial de l`Auto din Paris conceptul Embleme. Acesta va demonstra modul în care producția de vehicule ...
Topul ţărilor care au adus cei mai mulţi turişti în România, în primele opt luni din 2024
Topul ţărilor care au adus cei mai mulţi turişti în România, în primele opt luni din 2024
Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (inclusiv apartamente şi camere de închiriat), în perioada ...