Bosch și Mercedes-Benz demarează proiectul pilot San José pentru serviciul automatizat de transport la cerere

Proiectul comun al Bosch și Mercedes-Benz pentru dezvoltarea conducerii automatizate în zone urbane a trecut într-o nouă etapă. Proiectul pilot pentru un serviciu de transport la cerere pe bază de aplicație, care folosește autovehicule Mercedes-Benz din clasa S, automatizate, a fost lansat în orașul San José din Silicon Valley.
Lidia Neagu - mie, 18 dec. 2019, 09:17
Bosch și Mercedes-Benz demarează proiectul pilot San José pentru serviciul automatizat de transport la cerere

Aflate sub supravegherea unui șofer de siguranță, mașinile autonome circulă între zona de vest a orașului San José și centru, de-a lungul arterelor principale dintre strada San Carlos și bulevardul Stevens Creek. Inițial, serviciul va fi disponibil unui grup restrâns de utilizatori.

Aceștia vor folosi o aplicație dezvoltată de Daimler Mobility AG pentru a rezerva o călătorie cu autovehiculele automatizate din clasa S, dintr-un punct de preluare determinat și până la destinație.

Bosch și Mercedes-Benz speră ca acest test să ofere informații valoroase cu privire la dezvoltarea ulterioară a sistemului de conducere automatizată de Nivel 4/5 SAE. Partenerii se așteaptă și să obțină informații suplimentare cu privire la modul în care mașinile autonome pot fi integrate într-un sistem de mobilitate intermodal care include servicii de transport în comun și car-sharing.

Parteneriatul Bosch și Mercedes-Benz în SUA și Europa
Bosch și Mercedes-Benz lucrează împreună, deja de doi ani și jumătate, la soluții pentru conducerea automatizată în orașe. Obiectivul lor comun este un sistem de conducere automatizată, de Nivel 4/5 SAE, pentru autovehicule complet automatizate și fără șofer, inclusiv software-ul necesar administrării autovehiculului.

Cu toate acestea, nu sunt interesați de prototipuri, ci caută să dezvolte un sistem pregătit pentru producție care poate fi încorporat în diferite tipuri și modele de autovehicule. În activitatea lor de dezvoltare a unui software pentru controlul mișcărilor autovehiculului, partenerii au ales în mod intenționat să nu se bazeze exclusiv pe inteligența artificială și pe cumularea de kilometri parcurși în cadrul testelor.

Inginerii lor au utilizat și simulări și terenuri de testare concepute special pentru a analiza tipul de situații ce pot avea loc foarte rar în trafic. În acest scop, inginerii de la centrul pentru testare și tehnologie Immendingen din Germania pot folosi și un teren de 100.000 de metri pătrați, proiectat pentru conducerea automatizată. Aici, situațiile de trafic complexe pot fi reproduse cu o precizie extrem de mare și ori de câte ori este nevoie. Pentru Bosch și Mercedes-Benz, meticulozitatea și siguranța reprezintă prioritățile principale.

Mai mult, asocierea lor nu vizează exclusiv condițiile de drum și meteorologice din SUA. În timp ce o parte a echipei se află în Sunnyvale, un oraș din Silicon Valley aflat între San José și San Francisco, o altă parte formată din ingineri ce aparțin ambelor companii lucrează în zona Stuttgart.

Divizia Soluţii de Mobilitate este cel mai mare sector de activitate al Grupului Bosch. În 2018, vânzările diviziei au ajuns la 47 miliarde de euro sau 60 de procente din vânzările totale ale grupului. Grupul Bosch este astfel unul dintre furnizorii de top din industria auto.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În anul 2018, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 452 milioane de euro pe piaţa din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,2 miliarde de euro.

Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

Te-ar mai putea interesa și
Nawaf Salameh, fondatorul Alexandrion Group, a cumpărat hotelul Orizont de la FEPER. Cât a dat pe el
Nawaf Salameh, fondatorul Alexandrion Group, a cumpărat hotelul Orizont de la FEPER. Cât a dat pe el
Nawaf Salameh, fondatorul Alexandrion Group, a cumpărat hotelul Orizont din Predeal. Hotelul a fost scos la licitație din luna septembrie a acestui an. ...
Traian Halalai a primit un nou mandat la conducerea Exim Banca Românească
Traian Halalai a primit un nou mandat la conducerea Exim Banca Românească
Conducerea Exim Banca Românească va fi asigurată, în următorii patru ani, de Traian Halalai în calitate de preşedinte ...
Activele nete ale fondurilor de investiții care activează în România au ajuns în octombrie la valoarea de 48,5 miliarde de lei
Activele nete ale fondurilor de investiții care activează în România au ajuns în octombrie la valoarea de 48,5 miliarde ...
Activele nete ale celor 247 de fonduri deschise şi închise, locale şi străine, din România au crescut în luna octombrie, ...
CNAIR a primit trei oferte la licitația pentru construirea lotului 2 al Autostrăzii Pașcani – Suceava. În cursă au intrat două asocieri de firme românești și una de firme italiene
CNAIR a primit trei oferte la licitația pentru construirea lotului 2 al Autostrăzii Pașcani – Suceava. În cursă ...
Directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) Cristian Pistol a anunțat că ...