Astfel, pe parcursul anului 2019, au fost reabilitaţi 130 de km de conducte şi branşamente, au fost modernizate 20 de staţii de reglare-măsurare şi 35.000 de posturi de reglare.
De asemenea, tot în anul 2019, a fost extinsă reţeaua de distribuţie a gazelor naturale cu 150 de km în zone în care existau deja contracte de concesiune şi licenţe de operare şi au fost realizaţi 50 de km în cadrul concesiunilor noi de gaze naturale.
Pentru optimizarea procesului de management al reţelei de distribuţie s-a continuat demersul de integrare a tuturor clienţilor cu un consum semnificativ de gaze în sistemul de monitorizare de la distanţă (Automatic Meter Reading), fiind montate 7.100 de dispozitive de acest tip şi 3.400 de contoare inteligente.
În vederea dezvoltării reţelei de distribuţie, compania a solicitat Ministerului Energiei extinderea ariei concesionate pentru 43 de localităţi, lungimea reţelei de distribuţie ce urmează a fi realizată fiind de aproximativ 109 km.
De asemenea, Distrigaz Sud Reţele a participat la licitaţiile ce au ca obiect concesionarea serviciului de distribuţie şi a semnat contracte de concesiune pentru localităţile Tismana (judeţul Gorj) şi Lisa (judeţul Braşov), cu o lungime totală de 68 de km de reţea.
În perioada 2005 – 2019, compania a înlocuit 4.330 km de conducte şi branşamente din oţel şi a extins reţeaua de distribuţie cu circa 6.000 de km, investiţiile totale cifrându-se la circa 720 de milioane de euro.
Pentru lărgirea portofoliului de clienţi existenţi şi extinderea zonei deservite, au fost achiziţionate două noi companii Congaz (2016) şi Wirom (2019) a căror integrare a condus la preluarea unei reţele importante de distribuţie în judeţul Constanţa şi în cinci oraşe din sudul ţării: Giurgiu, Alexandria, Turnu Măgurele, Olteniţa şi Corabia.
În ceea ce priveşte recrutarea şi dezvoltarea resursei umane, Distrigaz Sud Reţele îşi concentrează eforturile investiţionale către trei tipuri de acţiuni: dezvoltarea competenţelor tehnice prin programul de învăţământ dual „Energie pentru meseria mea”, derulat în prezent în oraşele Bucureşti şi Braşov; recrutarea de instalatori juniori din cadrul şcolilor profesionale şi formarea tehnică a acestora; atragerea de tineri absolvenţi din facultăţile cu profil tehnic în vederea dezvoltării specialiştilor şi managerilor pentru activitatea de distribuţie, prin programul de traineeship derulat anual. Astfel, în perioada 2016 – 2019, prin cele trei programe derulate, circa 300 de tineri au fost angajaţi şi formaţi în cadrul Distrigaz Sud Reţele.
Distrigaz Sud Reţele are 1,9 milioane de clienţi, circa 20.000 km reţea şi 2.600 de angajaţi. Distrigaz Sud Reţele deţine licenţă de operare pentru distribuţia de gaze naturale în 851 de localităţi, pe raza a 19 judeţe din sudul şi centrul României: Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea şi Teleorman.