Ecosistemul global de tip smart-home va continua să se extindă rapid, în mare parte datorită vitezei de implementare a 5G. Investițiile IoT recente realizate de Google, Apple, Amazon sau Alibaba au transformat peisajul vizibil, oferind oportunități pentru diverse companii și pentru consumatori.
În comparație, în 2017, piața globală a caselor inteligente a atins valoarea de 43,4 miliarde de dolari. De atunci, veniturile industriei s-au dublat și este de așteptat să atingă valoarea de 91 de miliarde de dolari în acest an. De altfel, statisticile indică faptul că piața generală va arăta o rată de creștere anuală de 15% până în 2024.
Statele Unite sunt cea mai mare piață inteligentă de locuințe din lume, cu 27,6 miliarde de dolari venituri în acest an. China s-a clasat pe locul doi cu un profit de 20,8 miliarde de dolari, iar analiștii consideră că Germania și Regatul Unit vor atinge în jur de 4,8 miliarde de dolari în acest an. Cu venituri de 4,7 miliarde de dolari, Japonia s-a clasat drept a cincea cea mai mare industrie inteligentă pentru case. Datele din 2020 arată că o treime dintre proprietarii de dispozitive inteligente pentru casă sunt Millennials.
Tehnologia inteligentă pentru locuințe oferă proprietarilor de case securitate, comoditate, eficiență energetică și confort, permițându-le să controleze dispozitivele inteligente prin intermediul aplicațiilor pentru casă. Statisticile arată că penetrarea gospodăriilor va ajunge la 9,3% în acest an și va continua să crească până la 19,3% până în 2024.
Consumatorii la nivel global vor cheltui anul acesta, conform prognozelor, 21,5 miliarde de dolari pe dispozitivele pe care se pot conecta la smartphone-uri sau tablete pentru un control, confort și informații mai bune. Se preconizează că acest segment al pieței va ajunge la 39,6 miliarde de dolari până în 2024.
Cu un profit de 21,1 miliarde dolari în 2020, dispozitivele de control și conectivitate reprezintă a doua cea mai populară alegere a consumatorilor.
Statisticile arată că proprietarii de case din întreaga lume vor cheltui 19,4 miliarde de dolari pe sisteme de securitate în acest an, camerele de securitate inteligente și încuietorile inteligente ca produse de frunte. Se estimează că această sumă se va dubla și va atinge valoarea de 35,6 miliarde de dolari în următorii patru ani, iar numărul gospodăriilor active din segmentul securității va ajunge la 196,9 milioane până în 2024.
Soluțiile de gestionare a energiei vor fi de 7,2 miliarde de dolari în acest an și vor ajunge la 12,4 miliarde de dolari până în 2024.