Profitul net al BRD a scăzut cu 1,1%, în 2019. Rămâne cu 29 mil. lei peste profitul net al grupului de 1,49 mld. lei

BRD Groupe Societe Generale a înregistrat, în 2019, un profit net în scădere la 1,499 miliarde de lei, acelaşi trend fiind consemnat şi de bancă, care a raportat un rezultat de 1,528 miliarde de lei, potrivit Situaţiei financiare consolidate publicate joi pe Bursa de la Bucureşti. Scăderea profitului băncii în 2019 faţă de 2018 a fost una marginală, de 1,1%.
Economica.net - joi, 06 feb. 2020, 07:40
Profitul net al BRD a scăzut cu 1,1%, în 2019. Rămâne cu 29 mil. lei peste profitul net al grupului de 1,49 mld. lei

BRD-SocGen, a treia bancă de pe piaţa locală după active, a raportat pentru 2019 un profit net de 1,52 miliarde lei, în scădere uşoară, cu 1,1%, faţă de câştigul raportat în 2018, când profitul net a ajuns la 1,54 miliarde lei, acela fiind considerat cel mai bun rezultat anual al băncii.

Activele BRD-SocGen la finalul lui 2019 s-au situat la 55,8 miliarde lei, în creştere cu 3,2 % faţă de 54,08 mld. lei în 2018, potrivit rezultatelor preliminare ale instituţiei financiare, publicate astăzi. Consiliul de Administratie a decis propunerea unui dividend brut pe acţiune similar cu anul financiar 2018 (1,64 RON/actiune), sub rezerva votului favorabil in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor din data de 23 aprilie 2020.

„2019 a fost un an excelent pentru BRD, desigur atât din punct de vedere al performanţei financiare cât şi în privinta dedicarii noastre continue de a ne servi clientii, de a finanţa economia şi de a susţine comunităţle locale. Am obţinut o profitabilitate ridicata gratie cresterii veniturilor, profilului de risc robust si performantei comerciale solide pe ambele segmente de clienti, retail si companii, continuand in acelasi timp implementarea planului nostru de transformare a modelului de afaceri”, a declarat Francois Bloch, Director General al BRD Groupe Societe Generale.

Performanta operaţională solidă, reflectată de creşterea rezultatului operaţional brut cu 4,8% în dinamica anuală, excluzând contribuţiile la Fondurile de Garantare a Depozitelor şi de Rezoluţie şi taxa pe activele financiare, graţie activităţii comerciale dinamice; indicatorul cost/venit de 46,8%, stabil faţă de 2018 (excluzând impactul costurilor reglementare menţionate mai sus), susţinut de creşterea veniturilor, continuând în acelaşi timp programul de transformare. 

Rata creditelor neperformante este mult sub media pietei (3,1% la finalul lunii decembrie 2019 faţă de 4,3% la nivelul sistemului bancar).

Te-ar mai putea interesa și
COP29 – Cel mai recent proiect de acord a fost respins de UE, SUA, China și statele arabe
COP29 – Cel mai recent proiect de acord a fost respins de UE, SUA, China și statele arabe
Ţările bogate şi cele în curs de dezvoltare nu s-au apropiat de un acord joi, în cadrul conferinţei privind schimbările climatice COP29 de la Baku, după publicarea unui proiect ce a fost......
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
În Grecia, cererea de călătorii în timpul verii se modifică, de la lunile de vârf tradiţionale iulie şi august, la ...
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o țintă militară ucraineană
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o ...
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi seara, într-un discurs către naţiune, că Rusia a lansat un atac cu rachetă ...
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția de comunicare GMP & U anunță că a câștigat contul Tazz, în urma unei licitații, completându-și astfel portofoliul ...