Alături de Pulp, lista numelor confirmate până în prezent în festival îi include pe Garbage, Caro Emerald, Selah Sue, The Qemists, Milow, Andy C, Mala Vita, Meshuggah, Obituary, Kreator şi Moonspell.
Originară din Sheffield, Marea Britanie, Pulp a cunoscut succesul în anii ’90, odată cu lansarea albumelor „His’n’Hers” şi „Different Class”, numele său devenind în scurt timp sinonim cu britpop, un nou curent muzical care, în doar câţiva ani, avea să se bucure de o popularitate impresionantă şi dincolo de graniţele regatului britanic. De altfel, Pulp a fost unul dintre pionierii acestei mişcări, alături de alte nume precum Blur şi Oasis, stilul trupei remarcându-se printr-un mix ingenios de ritmuri pop-rock cu influenţe disco şi versuri în stilul „kitchen sink drama” (curent cultural regăsit nu doar în muzică, ce aduce în prim plan problemele familiale ale tinerilor). De-a lungul timpului, Pulp şi-a trecut în CV şapte albume de studio, 10 compilaţii, 25 de single-uri şi 20 de videoclipuri, printre cele mai cunoscute piese care au intrat în topurile muzicale numărându-se „Common People”, „Sorted for E’s & Wizz”, „Disco 2000”, „Something changed”, „Help the Aged” şi „This is Hardcore”.
Deşi se bucurau de un succes fabulos în formula de grup, membrii trupei – Jarvis Cocker (voce, chitară), Russell Senior (vioara, chitară), Candida Doyle (clape), Mark Webber (chitară), Steve Mackey (bass) şi Nick Banks (tobe) – au decis, în 2002, să pornească pe drumuri separate. Jarvis Cocker s-a dedicat carierei solo, lansând o serie de albume apreciate de public şi de critici deopotrivă, dar şi un proiect în colaborare cu o parte dintre membrii Radiohead, alături de care s-a implicat şi în realizarea coloanei sonore a filmului „Harry Potter şi Pocalul de Foc”. Candida Doyle şi-a continuat şi ea drumul muzical, participând inclusiv la o parte dintre proiectele lui Jarvis, în timp ce Steve Mackey s-a concentrat mai mult pe partea de studio, producând piese pentru o serie de artişti noi, precum M.I.A, Florence and the Machine şi Bromheads Jacket.
Anul 2011 a venit cu o surpriză pentru fanii Pulp, trupa anunţându-şi apariţia la festivalurile Isle of Wight şi Wireless din Marea Britanie. Vestea a fost îndelung aclamată, entuziasmul publicului fiind principalul motiv pentru care membrii Pulp au decis că este momentul să se reunească după nouă ani de pauză. A urmat o vară încărcată de concerte, trupa fiind capul de afiş al unora dintre cele mai cunoscute festivaluri europene, printre care Glastonbury (Marea Britanie), Sziget (Ungaria), Exit (Serbia), T in the Park (Scoţia), Melt! (Germania), Dour (Belgia), Heineken Open’er (Polonia), Way Out West (Suedia), Leeds şi Reading (Marea Britanie).
Pentru 2012, trupa şi-a anunţat deja participarea la celebrul festival Coachella din SUA şi, tot anul acesta, pentru prima dată în cariera sa, Pulp va ajunge şi la Bucureşti, la B’estfest Summer Camp.
Abonamentele pentru cele trei zile de festival sunt disponibile până pe 15 martie atât online, pe www.myticket.ro, cât şi din reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Librăria „Mihai Eminescu”, la preţ promoţional, respectiv 215 lei. Pentru cei care doresc acces în camping la preţul abonamentului se adaugă şi un voucher de 10 lei. După 15 martie, abonamentele vor fi disponibile la preţ întreg, respectiv 265 de lei, la care se poate adăuga voucherul de camping, în valoare de 15 lei. În zilele evenimentului, acestea vor putea fi achiziţionate şi de la intrarea în spaţiul de festival, la preţul de 285 de lei, voucherul păstrându-şi aceeaşi valoare.
Biletele pe o singură zi vor fi puse în vânzare după finalizarea programului pe zile.