Germania: Vânzările Dacia au scăzut cu peste 36% în februarie

Vânzările de autoturisme în Germania au scăzut cu 11% în februarie, la 239.943 de unităţi, în timp ce Dacia a raportat un declin de 36,6%, la 3.708 vehicule, arată datele Autorităţii Federale din domeniul Transporturilor (KBA), transmite Automotive News citat de Agerpres.
Economica.net - vin, 06 mart. 2020, 08:00
Germania: Vânzările Dacia au scăzut cu peste 36% în februarie

Brandurile Renault şi Ford au raportat scăderi ale vânzărilor de 2,2% şi, respectiv, 18,5% luna trecută, în timp ce livrările Volkswagen, cel mai bine vândut brand din Germania, au înregistrat un declin de 11,1%. Vânzările Mercedes-Benz au scăzut cu 3,3%, iar cele ale BMW cu 1,2%.

Înmatriculările de vehicule electrice au urcat cu 76% în februarie, la 8.154 unităţi, iar livrările de modele hibride au crescut cu 98% (la 30.000 de unităţi). Vânzările de maşini echipate cu motoare diesel au scăzut cu 13%, iar la cele echipate cu motoare pe benzină declinul a fost de 22%.

În primele două luni din acest an, vânzările de autoturisme în Germania au scăzut cu 9%, la 486.243 unităţi, în timp ce Dacia a raportat un declin de 39,6%, la 7.518 vehicule. Brandurile Renault şi Ford au raportat scăderi ale vânzărilor de 1,1% şi, respectiv, 18,1%, în perioada ianuarie – februarie 2020, iar VW un declin de 7,6%.

Asociaţia Importatorilor din Germania (VDIK) se aşteaptă în acest an la un declin cu 7% al înmatriculărilor pe piaţa auto germană, la 3,35 milioane de vehicule.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Președintele Joe Biden șterge încă 4,5 miliarde de dolari din datoriile pentru studii făcute de americani
Președintele Joe Biden șterge încă 4,5 miliarde de dolari din datoriile pentru studii făcute de americani
Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a anulat joi încă 4,5 miliarde de dolari din datoriile contractate de americani pentru studii, informează Reuters şi AFP, relatează Agerpres....
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș ...
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...