Endava, cu operaţiuni şi în România, a înregistrat venituri de 86 milioane de lire sterline în ultimele trei luni ale anului trecut

Endava, una dintre cele mai importante companii de software din România, prezentă pe piața locală cu şapte centre de livrare, a raportat venituri de 85,9 milioane de lire sterline aferente trimestrului al doilea din anul fiscal 2020, respectiv ultimele trei luni ale anului 2019, în creștere de 19,6% față de aceeași perioadă a anului precedent, când a avut o cifră de afaceri de 71,8 milioane de lire sterline.
Lidia Neagu - lun, 09 mart. 2020, 09:16
Endava, cu operaţiuni şi în România, a înregistrat venituri de 86 milioane de lire sterline în ultimele trei luni ale anului trecut

Totodată, în același interval, profitul ajustat înainte de impozitare (non-IFRS) a fost de 20,5 milioane de lire sterline, față de 13,6 milioane de lire sterline în Q2 aferent anului fiscal 2019.

„Endava a înregistrat un alt trimestru puternic, cu venituri pentru Q2 aferent anului fiscal 2020 de 85,9 milioane de lire sterline, cu o creștere de 19,6% YOY raportat la bază sau de 20,5% raportat la un nivel constant al schimbului valutar, de la 71,8 milioane de lire sterline în aceeași perioadă a anului precedent. Rata noastră de creștere preliminară raportată la un nivel constant al schimbului valutar ce reflectă vânzarea Worldpay Captive a fost de 24,5% YOY. Pe lângă creșterea organică puternică menținută, achizițiile recente ale companiilor Intuitus și Exozet ar trebui să aibă un impact important în eforturile noastre de extindere”, a declarat John Cotterell, CEO-ul Endava.

La 31 decembrie 2019, Endava avea un număr de 6.267 de angajați la nivel global, comparativ cu 5.389 de specialiști care lucrau în companie la 31 decembrie 2018. La nivel local, compania are șapte centre de livrare în Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași, Pitești, Târgu-Mureș, Timișoara. De asemenea, până la sfârșitul lui decembrie 2019, 65 dintre clienții Endava aveau venituri de peste 1 milion de lire sterline.

În trimestrul al doilea al anului fiscal 2020, la nivel geografic, 29% dintre veniturile Endava au fost generate de clienți din America de Nord, 23% din Europa, 45% din UK, iar 3% din restul lumii. În ceea ce ține de verticalele de business ale clienților, circa 53% provin din industriile de plăți și servicii financiare, 24% TMT (tehnologie, media și telecomunicații) și 23% din alte domenii.

Două mari decizii strategice au influențat dezvoltarea Endava în decursul Q2 fiscal 2020, respectiv achiziționarea companiilor Exozet și Intuitus. În decembrie 2019, Endava a cumpărat compania germană Exozet GmbH (Exozet), agenție digitală care furnizează soluții de transformare digitală din stadiul de idee până la producție, prin utilizarea metodologiei Agile. Totodată, în noiembrie 2019, Endava a anunțat achiziționarea companiei Intuitus Limited („Intuitus”), cu sediul în Scoția. Intuitus este un furnizor independent de servicii de expertiză tehnologică informațională, precum și alte servicii de consultanță tehnologică, pentru clienții de Private Equity.

Endava este lider în furnizarea de servicii tehnologice de ultimă generație și își sprijină clienții în dezvoltarea propriilor organizații, prin utilizarea soluțiilor scalabile de Distributed Enterprise Agile. Clienții Endava activează în industriile de Plăți, Servicii Financiare, TMT (Tehnologie, Media si Telecom), Bunuri de Consum, Logistică și Medicală.

La 31 decembrie 2019, Endava avea un număr de 6.267 de angajați la nivel global în birourile sale din America de Nord, Europa de Vest și în centrele de livrare din România, Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Argentina, Uruguay, Venezuela și Columbia.

Te-ar mai putea interesa și
Ungurii de la MVM CEEnergy negociază cu turcii de la Botas un nou acord de import de gaze
Ungurii de la MVM CEEnergy negociază cu turcii de la Botas un nou acord de import de gaze
Firma ungară MVM CEEnergy este în negocieri cu compania turcă de gaze Botas pentru un nou acord de import de gaze, a anunţat Laszlo Fritsch, directorul general al grupului din Ungaria, transmite......
AI la bugetari. Program de guvernare PSD privind digitalizarea – Ivan: Vorbim inclusiv de folosirea inteligenţei artificiale în administraţia publică
AI la bugetari. Program de guvernare PSD privind digitalizarea – Ivan: Vorbim inclusiv de folosirea inteligenţei artificiale ...
Inteligenţa artificială va fi folosită în administraţia publică din România, iar cel mai important proiect pregătit ...
UPDATE – România intră deplin în Schengen în ianuarie 2025, anunţă Ungaria. Primele reacţii
UPDATE – România intră deplin în Schengen în ianuarie 2025, anunţă Ungaria. Primele reacţii
România şi Bulgaria se pot alătura pe deplin spaţiului Schengen de liberă circulaţie din ianuarie 2025, a declarat ...
43% dintre companiile germane active în România estimează degradarea mediului economic în următoarele 12 luni
43% dintre companiile germane active în România estimează degradarea mediului economic în următoarele 12 luni
Aproximativ 43% dintre companiile germane din România estimează o înrăutăţire a situaţiei economice în următoarele ...