Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială testează posibilitățile salariaților lor de a lucra de acasă

Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Banca Mondială au anunţat marţi seara că testează capacitatea miilor de angajaţi al lor de la Washington de a lucra de acasă, în condiţiile în care cele două instituţii financiare internaţionale se pregătesc pentru reuniunilor lor de primăvară, care în acest an se vor desfăşura online din cauza epidemiei de coronavirus, transmite Reuters, citat de Agerpres.
Economica.net - mie, 11 mart. 2020, 16:54
Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială testează posibilitățile salariaților lor de a lucra de acasă

FMI a precizat că peste 2.000 de angajaţi ai săi vor participa vineri la un „exerciţiu de muncă de acasă”, în cadrul eforturilor de combatere a crizei şi ca pregătire pentru reuniunile virtuale de luna viitoare.

Potrivit calculelor efectuate de Reuters, peste 116.110 persoane au fost infectate cu virusul COVID-19 în peste 110 de ţări şi 4.090 au decedat.

Majoritatea birourilor guvernului american rămân deschise, însă personalul Autorităţii de supraveghere a pieţei de capital (U.S. Securities and Exchange Commission-SEC) a lucrat marţi de acasă după ce un angajat de la sediul din Washington a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

„Acest exerciţiu ne va permite să ne întărim şi mai mult pregătirea Fondului pentru a-şi continua operaţiunile şi a deservi statele membre în această perioadă dificilă”, a declarat un purtător de cuvânt de la FMI.

De asemenea, Banca Mondială, instituţie care are aproximativ 16.000 de angajaţi şi consultanţi la Washington, a decis şi ea să restricţioneze accesul în sediul său central pentru orice persoană care în ultimele 14 zile a fost în Iran, China, Italia şi Coreea de Sud, are simptome de febră, răceală sau gripă sau a fost în contact cu cineva care este bolnav sau este suspect că are virusul.

Un purtător de cuvânt de la Banca Mondială a confirmat că instituţia derulează un exerciţiu de telemuncă în diferite departamente. „Am pus şa punct numeroase sisteme pentru a asigura continuitatea operaţiunilor”, a subliniat purtătorul de cuvânt.

Săptămâna trecută, FMI şi Banca Mondială au anunţat că pentru reuniunile lor de primăvară, care vor avea loc în perioada 17-19 aprilie, au adoptat un „format virutal”, în locul reuniunilor clasice care au loc în fiecare an la Washington. În mod normal, aceste reuniuni aduc aproximativ 10.000 de oficiali guvernamentali, oameni de afaceri, reprezentanţi ai societăţii civile şi jurnalişti din întreaga lume la Washington.

Te-ar mai putea interesa și
RAR, nevoit să oprească activitatea din întreaga țară din cauza unei probleme a sistemului informatic
RAR, nevoit să oprească activitatea din întreaga țară din cauza unei probleme a sistemului informatic
Registrul Auto Român (RAR) a oprit ieri activitatea la toate sediile sale din țară din cauza unui „incident tehnic”. Și colaborarea cu stațiile ITP a fost afectată....
Cancelarul german Olaf Scholz are probleme. SPD, partidul său, e cotat în sondaje cu 15%, sub jumătate față de conservatorii germani
Cancelarul german Olaf Scholz are probleme. SPD, partidul său, e cotat în sondaje cu 15%, sub jumătate față de conservatorii ...
Cancelarul german Olaf Scholz urma să candideze pentru un al doilea mandat la viitoarele alegeri anticipate, după ce popularul ...
Analiza SWOT a industriei din România. Punctele tari și amenințările sectorului care asigură 20% din PIB
Analiza SWOT a industriei din România. Punctele tari și amenințările sectorului care asigură 20% din PIB
Un proiect de hotărâre de guvern privind aprobarea unei strategii naționale privind dezvoltarea industriei până în ...
Simtel a intrat în Republica Moldova cu divizia de trading de energie electrică
Simtel a intrat în Republica Moldova cu divizia de trading de energie electrică
Grupul antreprenorial românesc Simtel a intrat pe piața de energie electrică din Republica Moldova, cu deschiderea filialei ...