Netflix reduce traficul în Europa cu peste 25%. Cauza: creșterea prea mare a numărului de utilizatori

Platforma de streaming Netflix Inc a anunţat că va reduce traficul, cu cel puţin 25%, pe reţelele din întreaga Europă, o măsură destinată să vină în sprjinul furnizorilor de Internet, care se confruntă zilele acestea cu o creştere a numărului de utilizatori, ca urmare a ordinelor guvernelor care au cerut oamenilor să lucreze de acasă pentru a opri răspândirea coronavirusului, transmite Reuters.
Economica.net - Dum, 22 mart. 2020, 08:38
Netflix reduce traficul în Europa cu peste 25%. Cauza: creșterea prea mare a numărului de utilizatori

Netflix, care a introdus deja o modalitate pentru a reduce traficul cu 25% pe reţelele din Italia şi Spania, a informat sâmbătă că va face la fel pentru restul Europei începând cu zilele următoare. Netflix a precizat că în următoarele 30 de zile va elimina cele mai mari lăţimi de bandă pentru fiecare categorie de rezoluţie astfel că utilizatorii ar putea să înregistreze o uşoară reducere a calităţii imaginii video pentru fiecare categorie de rezoluţie.

„Obiectivul nostru este simplu: să menţinem calitatea serviciilor pentru membri noştri dar să îi sprijinim şi pe furnizorii de Internet care se confruntă cu presiuni fără precedent asupra reţelelor lor”, a informat compania într-un comunicat de presă.

Potrivit unor date oficiale, la finele primului trimestru din 2019, Netflix avea peste 42 de milioane de abonaţi în Europa, Africa şi Orientul Mijlociu, cea mai mare parte din acest număr fiind în Europa.

În urmă cu câteva zile, Comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, a făcut apel la responsabilitatea serviciilor de streaming, a operatorilor şi a utilizatorilor reţelelor de telecomunicaţii pentru a preveni congestionarea reţelelor de telecomunicaţii şi pentru a asigura accesul la internet. Executivul comunitar a recomandat ca platformele de streaming să ofere mai degrabă o calitate standard a transmisiei, în loc de o calitate HD, şi să coopereze cu operatorii de telecomunicaţii.

Industria de telecomunicaţii a raportat o creştere explozivă a traficului de date pe reţele în condiţiile în care zeci de mii de persoane stau în casă pentru a opri răspândirea coronavirusului, care a infectat peste 274.800 de persoane şi a provocat decesul a 11.389 de persoane la nivel global.

Te-ar mai putea interesa și
Philip Morris România lansează pliculețele cu nicotină, fără tutun, ZYN pentru a accelera tranziția către un viitor fără fum
Philip Morris România lansează pliculețele cu nicotină, fără tutun, ZYN pentru a accelera tranziția către un viitor ...
Consecventă cu angajamentul său de a accelera tranziția către un viitor fără țigări, Philip Morris România (PMI) își adaugă în portofoliul de produse fără fum, destinate exclusiv......
Ce crede Călin Georgescu despre euro, bănci şi economie: „Relaţiile cu FMI, inutile şi dezavantajoase”
Ce crede Călin Georgescu despre euro, bănci şi economie: „Relaţiile cu FMI, inutile şi dezavantajoase”
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut cele mai multe voturi la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. ...
E oficial. Călin Georgescu şi Elena Lasconi merg în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale 2024
E oficial. Călin Georgescu şi Elena Lasconi merg în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale 2024
Rezultate finale oficiale. După numărarea tuturor proceselor verbale din toate secţiile de votare, candidaţii Călin ...
Evenimentele iernii 2024
Evenimentele iernii 2024
Iarna anului 2024 aduce o mulțime de evenimente interesante în România și în alte locuri din Europa! Aici sunt câteva ...