La mijlocul zilei, indicele Hang Seng al bursei de la Hong Kong afişa o creştere de 3,28%. În China continentală, bursa de la Shanghai înregistra un avans de 1,48% iar cea de la Shenzhen o creştere de 1,08%.
Bursa de la Tokyo a demarat şedinţa de marţi în creştere solidă, profitând în special de deprecierea yenului în raport cu dolarul, o evoluţie favorabilă exportatorilor niponi. Indicele principal Nikkei, care a înregistrat luni un avans de 2%, era marţi dimineaţa în creştere cu 4,57%, în timp ce indicele extins Topix afişa o creştere de 2,7%.
Rezerva Federală americană a anunţat luni un nou pachet de măsuri destinate salvării economiei americane de la gravele consecinţe ale pandemiei de Covid-19. Printre aceste măsuri se numără achiziţionarea nelimitată de obligaţiuni şi diferite mecanisme pentru a veni în mod direct în ajutorul companiilor.
În China, investitorii au reacţionat pozitiv la anunţul Beijingului care a făcut un apel pentru ridicarea restricţiilor care au legatură cu pandemia de Covid-19, restricţii care împiedică reluarea activităţii în zonele considerate cu un grad redus de risc. „Autorităţile locale trebuie să renunţe la orice autorizaţie prealabilă care nu este necesară precum şi la carantina obligatorie pentru persoane, cu excepţia celor care vin din regiuni cu grad mediu sau ridicat de risc”, se arată într-un comunicat al Guvernului chinez publicat luni seara, la finalul unei reuniuni prezidate de premierul Li Keqiang.
Locuitori din Wuhan (centrul Chinei), unde în luna decembrie a fost identificat pentru prima dată noul coronavirus, sunt autorizaţi să reia lucrul în anumite condiţii iar transportul public a fost reluat după două luni de carantină. Oraşul este un centru major al industriei auto din China.