Criza coronavirus. Digi şi Telekom, despre cererile de amânare a facturilor: analizăm fiecare opţiune de plată

Atât Digi Mobil, cât şi Telekom România, principalii furnizori de servicii de telefonie mobilă şi de televiziune, spun că vor analiza eventualele cereri de amânare la plată a facturilor pentru a găsi împreună cu clienţii cele mai bune soluţii. De asemenea, traficul din aplicaţiile proprii - prin care aceştia pot achita online facturile - a crescut în ultima perioadă, la fel şi activarea serviciului de emitere a facturilor electronice. 
Lidia Neagu - mie, 25 mart. 2020, 07:24
Criza coronavirus. Digi şi Telekom, despre cererile de amânare a facturilor: analizăm fiecare opţiune de plată

Digi Mobil şi Telekom sunt până în prezent singurele companii de telecomunicaţii care au oferit un răspuns la întrebările noastre privind modul în care sunt sau vor fi tratate eventualele solicitări ale clienţilor de a amâna plata facturilor în contextul în care mulţi angajaţi au veniturile sub semnul întrebării din cauza crizei COVID-19.

Vom actualiza acest material pe măsură ce vom primi răspunsuri şi de la ceilalţi operatori.

DIGI MOBIL

„Site-ul și aplicația digiromania.ro au funcționat și funcționează normal, toate operațiunile legate de plata serviciilor fiind disponibile, fără întreruperi. Serverele companiei au capacitatea de a gestiona toate aceste operațiuni și traficul în creștere”, arată Departamentul de Comunicare şi CSR al Digi, într-un răspuns pentru ECONOMICA.NET.

În ultimele zece zile, comparativ cu aceeași perioadă a lunii anterioare, Digi a înregistrat o creștere cu 125% a activărilor facturii electronice (prin toate canalele) și cu 45% a plăților online. 

Operatorul spune că nu a primit până în prezent cereri de amânare a plăţii facturii, însă analizează fiecare opţiune de plată. „Este important să găsim soluţii împreună”.

Pentru a veni în ajutorul clienţilor în această perioadă, Digi precizează că pentru moment, toate modalitățile de interacțiune cu clienții sunt deschise, plata facturilor este posibilă în mai multe moduri (direct în casierie/ magazine, altele decat cele din centrele comerciale sau mall-uri, online, prin virament bancar, prin sisteme de plăți de tipul e-payment sau plată la comercianți, dar și prin terminalele de plată ale unor bănci sau prin ATM-urile acestora, prin serviciile de tipul self-bank). Aici se pot consulta modalitățile de plată disponibile în prezent, menționate și pe facturi.

De asemenea, compania oferă şi posibilitatea de a primi factura prin WhatsApp, o aplicaţie de mesagerie foarte populară în România, chiar şi în rândul persoanelor în vârstă.

„Facem apel către clienți să respecte recomandările autorităților privind limitarea răspândirii pandemiei COVID 19 și să apeleze la modalitățile electronice de efectuare a plăților pentru a limita contactul cu banii (bancnote/ monede) și deplasările”, a mai precizat sursa citată.

TELEKOM ROMÂNIA

În cazul companiei Telekom România, interacțiunile online, precum și cele realizate prin aplicația MyAccount Telekom au crescut între 10 și 30% în ultima săptămână, comparativ cu perioada anterioară. De asemenea, a înregistrat creșteri cu cel puțin 10%-20% ale numărului de plăți realizate online, comparativ cu perioada precedentă.

„Rețeaua Telekom Romania este bine dezvoltată și dimensionată pentru a asigura continuitatea serviciilor în zonele critice, precum autorități, clinici și spitale, și pentru a face față traficului de date crescut la nivel național, având în vedere adoptarea telemuncii de către tot mai multe companii, dar și nevoia de a ne informa. Monitorizăm în permanență principalii indicatori ai rețelei și dispunem de mijloacele tehnice necesare în cazul în care anumite părți ale rețelei necesită lucrări de upgrade datorate creșterii traficului în rețea. Totodată, echipele noastre analizează studii de caz din alte rețele din țări care s-au confruntat cu această problemă, pentru a învăța din experiența acestor și pentru a fi pregătite să intervină pentru soluționarea eventualelor probleme”, au spus reprezentanţii Telekom pentru ECONOMICA.NET.

Referitor la cererile de amânare a plăţii facturilor, Telekom nu a precizat dacă a primit astfel de cereri până în prezent, dar a specificat că fiecare opţiune de plată este analizată pentru a răspunde cât mai bine nevoilor clienţilor.

„Tratăm cu atenție și responsabilitate toate solicitările primite din partea clienților noștri. Analizăm fiecare opțiune de plată, astfel încât să răspundem cât mai bine nevoilor acestora”.

Compania încurajează plăţile online prin aplicaţia MyAccount Telekom, cu ajutorul căreia clienţii pot, de asemenea, să îşi administreze contul şi serviciile.

„Traversăm o perioadă dificilă, care determină schimbarea modului în care interacționăm și ne desfășurăm activitatea. În această perioadă este important să utilizăm tehnologia, pentru a ne proteja sănătatea. Am încurajat și încurajăm adoptarea aplicației mobile MyAccount Telekom, pentru gestionarea mai ușoară și în siguranță a contului și a serviciilor utilizate, inclusiv pentru plata acestora online. Pe măsură ce clienții interacționează atât cu aplicația mobilă, cât și cu website-ul companiei, observăm o creștere a operațiunilor efectuate online. Astfel, în ultimele săptămâni am înregistrat creșteri cu cel puțin 10%-20% ale numărului de plăți realizate online, comparativ cu perioada precedentă”.

Telekom menţionează că în afară de analiza cererilor legate de facturi a decis să lanseze campanii promoţionale dedicate adaptate contextului, cum ar fi livrarea la domiciul a cartelelor, vizionarea gratuită a 30 de canale în plus în oferta TV, 30 de zile de internet 4G nelimitat, minute și SMS-uri naționale nelimitate și de 100 de minute internaționale fix/mobil, dar şi oferte dedicate mediului de business. Puteţi citi mai multe detalii AICI.

Te-ar mai putea interesa și
Trump a tăiat 7,3% din prețul mondial al aurului. Cât câștigi dacă investești în aur? Prin ETF cam 32% în ultimul an, în lingouri între 25% – 29%
Trump a tăiat 7,3% din prețul mondial al aurului. Cât câștigi dacă investești în aur? Prin ETF cam 32% în ultimul ...
Dacă războiul din Ucraina a crescut cu 10% prețul aurului în doi ani, victoria lui Donald Trump la președinția SUA a tăiat 7,3% in zece zile. Cu toate acestea, cei care investesc în aur și......
Finanțarea deficitului bugetar ne crește dobânda la credite. Lichiditatea din piața bancară a scăzut și ROBOR și-a reluat creșterea
Finanțarea deficitului bugetar ne crește dobânda la credite. Lichiditatea din piața bancară a scăzut și ROBOR și-a ...
În ultimele 10 zile, ROBOR la 3 luni și cel la 6 luni a crescut cu 20 de puncte de bază, semn că bancile au împrumutat ...
Surpriză de proporții la alegerile prezidențiale, turul 1: După numărarea a peste 60% din voturile din țară, Călin Georgescu este pe pimul loc
Surpriză de proporții la alegerile prezidențiale, turul 1: După numărarea a peste 60% din voturile din țară, Călin ...
Candidatul independent Călin Georgescu este pe pe primul loc în preferințele alegătorilor in țară după numărarea ...
Referendumul din București a trecut în favoarea lui Nicușor Dan. Primarul solicită Parlamentului să țină cont de voința bucureștenilor
Referendumul din București a trecut în favoarea lui Nicușor Dan. Primarul solicită Parlamentului să țină cont de voința ...
Votul de la referendumul local trebuie confirmat de Parlament, iar partidele politice nu pot să ignore voinţa a 500.000 ...